تغذیه و سلامت قلب
شرط اصلی سلامت زیستن، داشتن تغذیه صحیح است
برنامه غذایی نامناسب یکی از عوامل مهم بروز بیماریهای قلبی عروقی است.
برای داشتن یک تغذیه مناسب استفاده متعادل و متنوع از گروه های غذایی پیشنهاد می گردد.
تعادلیعنی مصرف مقادیر کافی از همه گروه های غذایی
تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی موجود در گروه های غذایی
گروه های غذایی عبارتند از:
• گروه نان و غلات
• گروه سبزیجات و میوه جات
• گروه شیر و لبنیات
• گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها
برای استفاده از گروه های غذایی مصرف غذا را به گونه ای تنظیم کنید که:
وزن مطلوب خود را حفظ کنید.
فقط هنگام گرسنگی و به اندازه نیاز خود غذا بخورید.
در هر وعده غذا مقدار مورد نیاز را فقط یکبار بکشید و همان را میل کنید.
به محض سیر شدن و حتّی کمی قبل از آن دست از غذا خوردن بکشید.
با مصرف میوه، سبزی، حبوبات و نان های سبوس دار دریافت فیبر روزانه را افزایش دهید.
از مصرف چربی و روغن زیاد بویژه چربی های جامد اجتناب نموده و حتّی الامکان از سرخ کردن مواد غذایی پرهیز کنید.
شیر، ماست و پنیر پاستوریزه کم چرب را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.
حتی الامکان از گوشت سفید به جای گوشت قرمز استفاده کنید. مصرف دوبار در هفته ماهی را فراموش نکنید.
از مصرف زیاد نمک و غذاهای شور خودداری نموده و به مقدار کم از نمک یددار تصفیه شده استفاده کنید.
برنامه مرتّب ورزشی به صورت ۳ بار در هفته و هر بار به مدّت نیم ساعت داشته باشید.
مصرف مواد قندی، نوشیدنی های صنعتی، تنقّلات و چاشنی های مضر را در برنامه غذایی خود به حداقّل برسانید.