تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا )

تعداد صفحات: 49 فرمت فایل: word کد فایل: 12460
سال: 1385 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: جغرافیا و برنامه ریزی شهری
قیمت قدیم:۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا )

    مشخصات عمومی:

    کشور ترکیه در نیمکره‌ی شمالی و نقطه‌ ی تلاقی در قاره‌ی مهم آسیا و اروپا مکان‌یابی شده است. و همانطور که می‌دانیم این کشور در جنوب شرقی اروپا و غرب آسیای میانه واقع شده است و بین مدار 35 درجه و َ50 دقیقه‌ای و 42 درجه و 6 دقیقه عرض شمالی و 35 درجه و 50 دقیقه‌ای 44 درجه و 48 دقیقه طول شرقی نصف‌النهار گرینویچ قرار گرفته است. موقعیت جغرافیایی ترکیه باعث شده است، حالت پلی بین دو قاره آسیا و اروپا باشد و این کشور بوسیله‌ی گذرگاه های سفر و دارد انل از اروپا جدا می‌شود. ترکیه از معدود کشورهایی است که موقعیت ویژه‌ی ژئوپلیتیکی آن موجب شده است که حداقل طی نیم قرن اخیر یکی از عمده‌ترین عوامل اثربخشی و اهمیت ترکیه برای قطب‌های قدرت جهانی و واگذاری نقش‌های مهم و کلیدی به این کشور در عرصه سیاسی و سرنوشت‌ساز بودن نحوه‌ی عمل این دولت در معادلات بین‌المللی شود. موقعیت ارتباطی و ترانزیتی، نقطه‌ی اتصال در قاره آسیا و اروپا تسلط ترکیه بر حوزه‌های دریای مدیترانه و دریای اژه و دریای سیاه و همچنین آبراهه‌های استراتژیکی بسفر و داردانل موقعیت و نقش ترکیه در جهان اسلام، قرار گرفتن ترکیه در مناطق بحرانی قفقاز و آسیای مرکزی، اروپای شرقی و خاورمیانه، موقعیت هیدروپلیتیک مناسب ترکیه از حیث در اختیار داشتن منابع آبی فراوان و تسلط بر رودخانه‌های پرآب منطقه، روابط شکننده این کشور با همسایگان حوزه، عضویت در ناتو که کشور ترکیه را در منطقه و جهان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار ساخته است.

    بطور کلی هر پدیده‌ای در هر یک از دو قاره آسیا و اروپا به نحوی با ترکیه و مسائل آن در ارتباط است. به لحاظ همین موقعیت اروپایی آسیایی است که رژیم حاکم بر آن برچگونگی سیاست‌های اجرایی قدرتهای جریان مؤثر است. و چه بسا حساسیت حفظ وضع موجود در ترکیه عامل در تعادل قوا محسوب می‌شود. در مورد موقعیت ژئوپلیتیکی و استراتژیکی کشور ترکیه می‌توان گفت که این کشور با عضویت در ناتو نزد اروپائیان و سیاستمداران آمریکایی از موقعیت خاصی برخوردار است، که با خاتمه‌ی جنگ سرد و عادی شدن روابط بین دو قدرت بزرگ و بی‌انگیزه بودن پیمان ناتو چنین تصور می‌شود که ترکیه اهمیت گذشته‌ی خود را از دست داده است. اما موقعیت ژئوپلیتیکی ترکیه که بلافاصله پس از جنگ سرد به شدت از اهمیت گذشته‌ی آن کاسته شده بود با تجاوز عراق به خاک کویت و تشکیل نیروهای اعتلاف در پی آن و همچنین با پیدایش جمهوری‌های تازه استقلال یافته و طرح مسائل امنیت حوزه دریای سیاه و مدیترانه بیش از پیش اهمیت یافته است.

    جغرافیای طبیعی ترکیه:

    آب و هوا در مناطق مختلف کشور ترکیه با توجه به عواملی هم چون توپوگرافی، دوری و نزدیکی به دریا و چگونگی وزش بادهای محلی و منطقه‌ای دارای آب و هوای متنوع است. وجود مناظر و طبیعت گوناگون بویژه کوههایی که در امتداد سواحل قرار گرفته‌اند عمده‌ترین عامل تنوع آب و هوایی محسوب می‌گردد.

    الف) آب و هوای مدیترانه‌ای:

    1) اقلیم مرطوب مدیترانه‌ای 2) اقلیم نیمه مرطوب مدیترانه‌ای

    ب) اقلیم دریای سیاه ج) اقلیم نیمه مرطوب دریای مرمره د) اقلیم استپی.

    ه) اقلیم حاره‌ای ß نواحی داخلی کشور.

    از لحاظ توپوگرافی نیز این کشور از دو شبه جزیره آناتولی (بخش آسیای صغیر) و تراس (بخش اروپایی تشکیل شده است. که شبه جزیره تراس در رشته کوههای پوشیده از جنگل محصور شده و دو دوره آن ارتباط این ناحیه را با قلل بغار را فراهم می‌کند.

    از نظر توپوگرافی ترکیه به هفت ناحیه تقسیم می‌شود. نواحی دریای سیاه، دریای مرمره، اژه مدیترانه، آناتولی مرکزی، آناتولی شرقی، آناتولی جنوب شرقی که بزرگترین ناحیه‌ی ترکیه آناتولی شرقی می‌باشد. دو تنگه‌ی ترکیه: تنگه‌ی بسفر (تنگه‌ای در جنوب شرق اروپا و جنوب غرب آسیا که دریای سیاه را به دریای مرمره وصل (بسفر) می‌کند. و بسفر ترکیه‌ی آسیایی را از ترکیه‌ی اروپایی جدا می‌کند. تنگه‌ی داردانل، تنگه‌ای در شمال غرب ترکیه که ترکیه‌ی آسیایی و شبه جزیره گای پولی در ترکیه‌ی اروپایی واقع شده است، که دریای مرمره را از دریای مدیترانه جدا می‌کند.

    رودهای مهم ترکیه: 1) طویلترین رود‏، رود قزل ایلماق به طول 1355 کیلومتر است که به دریای سیاه می‌ریزد. 2) رود دجله و فرات. 3) رود آسی 4) رود ارس.

    دریاچه‌ها: بیشتر از 300 دریاچه‌ی طبیعی و 130 دریاچه‌ی مصنوعی که حقیقتاً کشور دریاچه‌هاست. ترکیه با 8 کشور همسایه است: 1) ایران 2) عراق 3) سوریه 4) روسیه 5) گرجستان 6) ارمنستان 7) بلغارستان 8) یونان

    جغرافیای انسانی ترکیه:

    تاریخ، فرهنگ، پیشینه‌ی تاریخی‌: هجوم ترک‌ها از استپ‌های آسیای مرکزی یکی از تحولات مهم در خاورمیانه است. ورود اولین گروه ترک زبان به آناتولی در قرن (11.م) اتفاق افتاد. در قرن (13.م) با ضعف و زوال امپراطوری روم، عثمانی در سال (1299ه.ق) اعلام استقلال کرد. با استقرار امپراطوری عثمانی و آغاز عصر تهاجم به اروپا دنیای غرب از خواب قرون وسطایی بیدار شد، به طوری که آنها توانستند در قرن (16.م) تمام ترک‌ها را در اعماق اروپا متوقف نمایند. به تدریج رهبران عثمانی اصلاحاتی در زمینه‌های اداری و آموزشی را احساس نموده و از این طریق نسلی در جامعه‌ی عثمانی پرورش یافت که خواهان اخذ تمدن و فرهنگ از غرب گردیدند. در این میان نقش دیپلماتهای خارجی‏، مسیونرهای خارجی، تجار و مسافران اروپایی همراه با اعزام دانشجویان نظامی و آموزش به روش غربی بسیار حائز اهمیت گردید. در عصر زوال امپراطوری، استراتژیهای عثمانی گرایی، اسلام گرایی، پان ترکیسم به طور رسمی پذیرفته شد. سقوط امپراطوری و تأسیس جمهوری در سال 1923 به رهبری آتاترک روند اصطلاحات غربی گرایانه را شهرت بخشید و استراتژی غرب‌گرایانه در سطح وسیع اعمال می‌گردید. اگر در عصر امپراطوری فرهنگ غربی در میان تعدادی از دولتمردان و هیئت حاکمه عثمانی نفوذ داشت. اما در عصر جمهوری این فرهنگ به میان مردم برده و ترویج می‌گردد. در واقع جمهوری ترکیه از خرابه‌های امپراطوری کهن عثمانی سربرآورد. رهبر آن کمال مصطفی پاشا معروف آتاترک بعنوان الگوی رهبران غرب‌گرا دست به اصلاحات وسیعی زد و سعی نمود هرآنچه شرقی و مذهبی در جامعه‌ی ترکیه می‌باشد منسوخ و به جای آن ارزشهای غربی را حکمفرما سازد. با القای حکومت عثمانی در 21 اکتبر 1923.م آتاترک بعنوان رئیس جمهور تعیین و حتی تا پایان عمرش یعنی نوامبر 1938.م ادامه یافت که با اقدامات او تغییراتی در وضع حکومتی ترکیه حاصل شد. 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا )

    فهرست:

     

    مشخصات عمومی کشور ترکیه

    جغرافیای طبیعی

    جغرافیای انسانی

    سیرتحولات فرهنگی

    زبان و خط

    اسلام و مذاهب اسلامی در ترکیه

    نژاد و قومیت

    تاثیر نفوذ قومیت‌ها در اوضاع سیاسی جامعه

    خصوصیات جمعیتی

    ساختار اقتصادی ترکیه

    سیاست و حکومت در ترکیه

    روند مبارزه با اسلام گرایی

    مسئله‌ی کردها و استراژی ترکیه در برخورد با بحران کردها

    سیاست منطقه‌ای ترکیه (در طول جنگ سرد و سیرتاریخی آن)

    روابط ترکیه با اسرائیل

    روابط ترکیه با ایران (قبل و بعد از انقلاب)

    روابط ترکیه و اروپا (اتحادیه‌ی اروپا)

    زمینه‌های روابط ترکیه و اتحادیه‌ی اروپا

    نقش حزب عدالت و توسعه در الحاق ترکیه به اتحادیه‌ی اروپا

    دلایل ترکیه برای عضویت

    موانع و چالش‌های عضویت ترکیه در اتحادیه

    منابع و مآخذ 

     

    منبع:

    بررسی سیاست خارجی ترکیه در قبال عراق (1990 الی 2004) محبوبه‌ی روحی، بهمن 1384، استاد داور سید عبدالعلی قوام

    بررسی زمینه‌های ایجاد روابط استراتژیک ترکیه با غرب، استاد مشار محمود سریع القلم، سخنران: اباذر ضمیری دانشکده‌ی علوم سیاسی.

    حاجی یوسفی امیرمحمد، ایران و خاورمیانه گفتارهایی در سیاست خارجی ایران. تهران، فرهنگ گفتار، (1383)

    حاجی یوسفی امیرمحمد، سیاست خارجی ایران رویکرد منطقه‌ای تهران، نشر وزارت خارجه. (1384)

    کتاب سبز ترکیه. صابر قاسمی، تهران نشر وزارت خارجه. (1374)

    جغرافیای سیاسی نظامی ترکیه. محمد اخباری. تهران، دانشگاه امام حسین.

    موقعیت جغرافیای طبیعی، سیاسی و نظامی ترکیه. سلیمان جعفرزاده، نشر مؤسسه‌ی ماناطائب، ایومیه. (1382)

تحقیق در مورد تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا ), مقاله در مورد تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا ), تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا ), مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا ), تحقیق درباره تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا ), مقاله درباره تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا ), تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا ), مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا ), موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله کشور ترکیه ( با تاکید بر روی ترکیه در اتحادیه اروپا )
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت