تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال )

تعداد صفحات: 6 فرمت فایل: word کد فایل: 16059
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: ادبیات فارسی
قیمت قدیم:۷,۰۰۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال )

    سیداشرف الدین قزوینی، معروف به گیلانی، فرزند سید احمد حسینی قزوینی، به سال ۱۲۸۷ هجری قمری در قزوین به دنیا آمده و شش ماه بوده که یتیم مانده و در یتیمی ملک و مال و خانه اش را غصب کرده اند و او دچار فقر و تنگدستی شده است. در جوانی به عتبات رفته و چندی در کربلا و نجف زیسته و بعد سور میهن پرستی او را به ایران کشیده است. سید به قزوین آمده و از آنجا در بیست و دو سالگی به تبریز رفته و با پیری روشن ضمیر آشنا شده است. دوره تحصیلات مقدماتی را در تبریز گذرانده و هیئت و جغرافیا و صرف و نحو و منطق و هندسه و علوم متداول دیگر را آموخته و چندی بعد به گیلان آمده و در رشت اقامت گزیده و از رشتیان نوازش ها و مهربانی ها دیه و نخستین شعرهای خود را همانجا سروده است.

     

    سید اشرف در سال ۱۳۲۵ هجری قمری روزنامه ادبی و فکاهی کوچکی به نام «نسیم شمال» در رشت منتشر کرد که تا انحلال مشروطه دایر بود. در سال ۱۳۲۶ که مجلس بمباران و روزنامه ها و انجمن ها برچیده شده، نسیم شمال نیز متوقف گشت و در سال ۱۳۲۷ پس از فتح تهران دوباره انتشار یافت. سید اشرف الدین در سال ۱۳۳۳ به تهران آمد و روزنامه نسیم شمال را در تهران دایر کرد.
    سیداشرف محبوبترین و معروفترین شاعر ملی عهد انقلاب مشروطه است. وی اشعار فکاهی و انتقادی خود را هر هفته در روزنامه اش چاپ میکرد و به دست مردم می داد. هنگامی که روزنامه فروشان دوره گرد فریاد را سر می دادند و روزنامه را اعلان می کردند، مردم از زن و مرد و پیر  جوان و باسواد و بی سواد هجوم می آوردند و روزنامه را دست به دست میگرداندند. در قهوه خانه ها، در سرگذرها و در جاهایی که مردم گرد می آمدند، باسوادها برای بی سوادها می خواندند و مردم حلقه می زدند و روی خاک مینشستند و گوش میداند. نام این روزنامه به اندازه ای بر سرزبان ها بود که همه جا سیداشرف الدین را آقای «نسیم شمال» صدا میزدند.
    شعرعای سیداشرف الدین هر چند به بلندی سخن گویندگان کلاسیک نمیرسید، اما از حیث ترکیب عبارات و سبک بیان بر بسیاری از اشعار فکاهی و سیاسی آن زمان برتری دارد. قسمتی از اشعار وی، اقتباس یا ترجمه آزدای است از اشعار میرزا علی اکبر طاهرزاده صابر، گوینده قفقازی، که سیداشرف الدین آنها را در اختیار فارسی زبانان آن روز، که تشنه آزادی و خواهان برانداختن رژیم کهنه و فرسوده احتماعی بودند، قرار میداد. دفاع از استقلال ایران و دشمنی با تجاوزکاران بیگانه بزرگترین هدف هنری او بوده است که همه در قالب اشعار گرم و آتشین و با سیک و روش هزل آمیزی که از صابر آموخته بود، نمایش میداد. اشعار اصیل او نیز، که تحت تاثیر مستقیم صابر سروده نشده، پر از طنز خفیف و در عین حال کوبنده است. در این سروده ها وطن فروشان، خیانتکاران و دشمنان آزادی و کلیه کسانی که دریند کشور و مردم نبودند به باد استهزا و ریشختند گرفته شده اند.
    سیداشرف مردی ساده، مهربان، بخشنده و بی اعتنا به مال دنیا و به تمام معنی حامی و طرفدار طبقات زحمتکس بود، آزادکی و آزاداندیشی این مرد عجیب بود، اندک تعصبی در او نبود. لطایف بسیار به یادداشت، قصه های شیرین میگفت، هر چه می سرود، بدون یادداشت از بر میخواند، در سراسر زندگی مجرد زیست تا سرانجام در سال ۱۳۴۵ هجری قمری شایع شد که وی به بیماری جنون مبتلا شده است. بدین علت با دستاویز او را به تیمارستان برد. چند سالی به حال فقر و تنگدستی و بیماری زنده بود تا در ذیحجه سال ۱۳۵۲ هجری قمری چشم از جهان فروبست.
     
                                                آخ عجب سرماست ....
    آخ عج سرماست امشب ای ننه                          ما که می میریم در هذا السنه
    تو نگفتی می کنیم امشب الو                             تو نگفتی میخوریم امشب پلو
    نه پلو دیدم امشب نه چلو                                 سخت افتادیم اندر منگنه
                                         آخ عجب سرماست امشب ای ننه
    این اطاق ما شده چون زمهریر                          باد می آید زهر سو چون سفیر
    من ز سرما می زنم امشب نفیر                          می دوم از میسره بر میمنه
                                         آخ عجب سرماست امشب ای ننه
    اغنیا مرغ مسما می خورند                             با غدا کنیاک و شامپا می خورند
    منزل ما جمله سرما می خورند                        خانه ما بدتر است از گردنه
     
  • فهرست و منابع تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال )

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تحقیق در مورد تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال ), مقاله در مورد تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال ), تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال ), مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال ), تحقیق درباره تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال ), مقاله درباره تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال ), تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال ), مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال ), موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله سید اشرف الدین حسینی ( نسیم شمال )
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت