مصرف این نوشیدنی حیات بخش و فرآورده های مختلف آن به ویژه فرآورده های تخمیری منجر به افزایش طول عمر، بازده جسمی و فکری بیشتر، کاهش بیماری های عفونی، کاهش بیماری های استخوانی و رشد مطلوب کودکان و نوجوانان می شود.
پژوهشگران اثبات کرده اند که هیچ رژیم غذایی بدون شیر و فرآورده های آن کامل نمی شود.
کمبود مصرف آن ضمن جلوگیری از رشد کامل بدن و عدم تغذیه سلولی، عوارض بسیاری از جمله کاهش بهره هوشی، ضعف بینایی، بیماری های لثه و دندان، کوتاهی قد و عدم کاهش فشردگی توده استخوانی را به دنبال دارد.
دانستنی های مهم شیر و فرآورده های آن:
* شیر می تواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
* 40% ایرانیان به دلیل کمبود مصرف شیر از پوکی استخوان رنج می برند.
* تغذیه مناسب با شیر استخوان های بدن را تقویت می کند.
* مبتلایان به آرتروز باید یک رژیم غذایی حاوی کلسیم و پروتئین داشته باشند.
* شیر برای همه خوب است و برای دختران خوب تر.
* مصرف کم شیر، مهمترین عامل کوتاهی قد نسل حاضر می باشد.
* کلسیم موجود در شیر نقش مهمی در پیام رسانی به سلول های بدن دارد.
* برای حفظ استخوان های خود نوشابه نخورید.
* روی و کلسیم دو گنج مهم در بدن شما می باشند.
* ماست تاثیر به سزایی در تقویت سیستم دفاعی بدن دارد.
* ماست دفع کننده سرما خوردگی است.
* شیر بنوشید تا به سرطان روده مبتلا نشوید.
* مادران شیرده روزانه 3 لیوان شیر مصرف کنند.
* جوشانیدن زیاد شیر 30% کلسیم موجود در آن را از بین می برد.
* مصرف لبنیات از بروز عفونت های ادراری در زنان جلوگیری می کند.
* شیر بهترین محلول برای نگهداری دندان جدا شده از لثه می باشد.