مقدمه :
هدف از انتخاب موضوع و انجام عملیات آماری بر روی آن ،با توجه به موضوع که میزان نان مصرفی افراد خانواده در هفته است وبا انجام عملیات آماری بر روی آن میتوان اطلاعات زیادی را بدست آورد که بعضی از آنها به شرح زیر است :
میزان مصرف نان در خانواده ها چقدر است.
آیا تعداد این نان های مصرفی با تعداد افراد خانواده رابطه ای دارد یا نه.
میزان مصرف نان در خانواده بیشتر در چه بازه ای از اعداد است.
با افزایش میزان مصرف نان متقابلاً میزان مصرف گندم و کشت آن و همچنین به وجود آمدن مشاغل مختلف که دراین رابطه هستند هم نیز افزایش مییابد و با کاهش میزان مصرف این موارد گفته شده کاهش مییابد.
با افزایش میزان مصرف نان میتوان میزان تقریبی اسراف در آن را هم فهمید.
میزان هزینه های اقتصادی دراین زمینه مشخص میشود.
میزان تقریبی پرداخت هزینهی خانواده ها نسبت به تهیهی نان مشخص میشود.
میزان مصرف نان نیز میتواند حاکی از نوع فرهنگ مردم در مصرف غذاها باشد .
جامعه و نمونه :
دراین موضوع جامعه تمام خانواده هایی است که نان مصرف میکنند و نمونه 25 خانوادهی مصرف کنندهی نان است .
روش جمع آوری داده ها :
جمع آوری داده ها از طریق پرسش به صورت شفاهی بوده است که البته می توانست از طریق پرسش نامه کتبی هم این کار را انجام دهم ولی از جهت صرف وقت بیشتر و همچنین طرح سئوالات و این که افراد راضی به پرکردن برگه های سئوالات نیستند و ترجیح میدهند که شفاهی پاسخ دهند این روش را انتخاب نکردم .
داده ها را از 25 خانواده که این خانواده ها ، خانواده های همکلاسی هایم و دوستان و فامیل بودند جمع آوری کردم .این افراد تعداد نان مصرفی روزانه را بیان داشتند و در 7 ضرب کردند تا میزان مصرف نان هفتگی بدست آید. در این روش جمع آوری داده ها به مشکلی برخورد نکردم و از این روش راضی بوده و در وقت هم صرفه جویی شد زیرا داده ها را از طریق پرسش حضوری و هم از طریق تلفنی بدست آوردم و وقت زیادی صرف نشد و البته داده ها میزان مصرف متوسط افراد است زیرا مصرف آن ها ممکن است تحت عوامل مختلف مثل حضور مهمان و … تغییر کند.
موضوع چه نوع متغیری است : متغیر کمی گسسته است .
(جدول فراوانی در فایل اصلی موجود است)
نتیجه گیری جدول :
این جدول جدول فراوانی است که دارای 5 دسته با طول 7 است . دراین جدول در ستون فراوانی مطلق بیشترین فراوانی مربوط به دستهی سوم است که فراوانی آن 7 است یعنی میزان مصرف نان خانواده ها بیشتر دراین بازه است و کمترین فراوانی مربوط به دستهی آخر و فراوانی آن 5 است یعنی خانواده هایی که این میزان نان مصرف میکنند کم هستند.
(جدول در فایل اصلی موجود است)
در ستون مربوط به درصد فراوانی نسبی بیشترین یعنی 28 درصد خانواده ها بین 19 تا 36 عدد نان در هفته مصرف میکنند و کم ترین یعنی 12 درصد خانواده ها بین 23 تا 40 نان مصرف میکنند در هفته .
در ستون مربوط به فراوانی تجمعی 16 خانواده از کم تر از 26 نان در هفته مصرف میکنند و 25 خانواده کمتر از 4 عدد نان در هفته مصرف میکنند.