تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی

تعداد صفحات: 25 فرمت فایل: word کد فایل: 2581
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تاریخ
قیمت قدیم:۱۸,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی

    بیابان سرزمین وسیعی است که به خاطر بارندگی سالیانه کم دارای پوشش گیاهی کمی است. در ایران قسمت‌های نسبتاً وسیع بیابان که به خاطر کمبود باران و نمکی بودن خاک به کلی بدون پوشش گیاهی است کویر نامیده می‌شود.

    بیابان یکی از اکوسیستم‌ های اصلی خشکی است که از زمینهای بوته‌زاری تشکیل شده است که در آنها گیاهان بسیار پراکنده‌اند و به‌وسیله خاک لخت و شنی از هم جدا مانده‌اند. بسیاری از بیابانها در مجاورت رشته کوهها واقع هستند.

     

      اطلاعات اولیه

    تمامی اکوسیستم‌های کره زمین روی هم زیست کره را تشکیل می‌دهند و بخش فیزیکی این بزرگ‌ترین واحد اکولوژیک، محیط زیست کره زمین است. این بخش فیزیکی خود از سه قسمت به هم پیوسته تشکیل شده است: قسمت آب یا آب کره، قسمت خشکی یا سنگ کره و قسمت گازی یا هوا کره. از آنجا که تعداد اندکی از گونه‌ها می‌توانند بطور همیشگی در هوا بمانند، دو دسته زیستگاهها را زیستگاههای آبی و زیستگاههای خشکی تشکیل می‌دهند. این دو زیستگاه از استوا تا قطب و از چند هزار متر زیر سطح اقیانوس تا چند هزار متر بالای آن ادامه دارد.

    محیطهای آبی به دو بخش اکوسیستم آب شیرین و اکوسیستم دریایی تقسیم می‌شوند. اکوسیستم‌های خشکی عموماً بر پایه نوع و رستنی غالب در منطقه، یعنی علف، بوته و درخت از هم متمایز می‌شوند. اکوسیستم‌های اصلی خشکی، "بیوم" نامیده می‌شوند. تمامی اکوسیستم‌ها چه خشکی و چه آبی از اجتماعات زیستی، تشکیل شده‌اند که در مراحل گوناگونی از رشد قرار دارند و هر یک فرایندی کم و بیش منظم را به سوی یک مرحله نهایی خود دوام که اوج اجتماع زیستی (Climax Community) است، می‌پیمایند. مراحل این گونه رشد پیشرونده، توالی بومشناختی (ecoligical succession) را شکل می‌دهد. توالی اکولوژیک در خشکیها تا حد زیادی زیر تأثیر اقلیم است.کویر به بیابان لم یزع گفته می شود که در تمام سال در ان باران زیر 50 م.م می بارد

      مشخصات بیابان از نظر آب و هوا

    بیابانها، بیومهای خشکی هستند که بارندگی سالانه آنها از 250 میلیمتر کمتر است. بسیاری از بیابانها در مجاورت رشته کوههایی قرار دارند که هوا را روبه بالا می‌راند و در آنجا، هوای سردتر، بخار آب را سرد کرده و باران ایجاد می‌شود. سپس هوا رطوبت از دست داده به سوی منطقه مجاور حرکت کند و اقلیم بیابانها را بوجود می‌آْورد. مثلاً توده‌های هوا که از اقیانوس اطلس به کرانه‌های باختری ایالات متحده می‌رسد، غالبا مقدار زیادی بخار آب در خود دارد. همچنان که این توده هوا از رشته کوه "سیئرا کازاکاد" بالا می‌رود. بیشتر رطوبت آن به صورت باران فرو می‌ریزد.

    بسیاری از مناطق غربی این رشته کوهها سالانه 200-150 میلی‌متر، باران دریافت می‌کنند، اما مناطق بیابانی از شرق این دو رشته کوه گسترش می‌یابد و بیشتر ایالات ایداهو ویتا را در برمی‌گیرد. گاهی هوای مرطوب بطور غیر معمول به این مناطق خشک می‌رسد، اما معمولاً این هوا فقط می‌تواند رگباری ایجاد کند. نظیر همین وضعیت را رشته کوههای البرز در قسمت شمال ایران بوجود آورده‌اند، که در نتیجه گیلان و مازندران مرطوب و بخش جنوبی البرز خشک مانده است.

      جانوران و سازگاری آنها به خشکی

    موجودات زنده بیابانی سازگاری زیادی نسبت به کمبود آب، نشان می‌دهند. مثلاً بسیاری از جانوران تنها در شبها به جستجوی غذا می‌روند و روزها را در سوراخهای زیرزمینی دور از نور مستقیم خورشید به استراحت می‌پردازند. روده و کلیه بسیاری حیوانات بیابانی مقدار زیادی آب را دوباره جذب می‌کند و در نتیجه مدفوع آنها کاملاً بدون آب دفع می‌شود. جانوری مانند موش، کانگورو که جونده‌ای در بیابانهای غربی ایالات متحده است. می‌تواند بطور نامعین بدون عرضه آشکار آب، زندگی کند. توان جذب و نگهداری آب این جانور به حدی بالاست که می‌توانند آب مورد نیاز خود را از دانه‌هایی که غذای اصلیش را تشکیل می‌دهند، دریافت کند. گربه وحشی، جانداری است که ویژه بسیاری از بیابانهاست.آب از سه طریق به دست می‌آید آب، مواد غذایی حاوی آب و متابولیسم کربن‌ها جانداران در بیابان مانند شتر از سوخت و ساز موادی که در چربی‌ها ذخیره کرده‌اند آب را به دست می‌‌آورند

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    لف -  معرفی سایت های مرتبط با موضوع

    ۱- سایت درسی جالب از بیابان

    ۲- وب لاگ جغرافیای امروز گروه جغرافیای دانشگاه تربیت معلم حصارک کرج

    ۳- سایت بیوم های دنیا

    -۴سایت جغرافیایی بیابان                                                                

     سایت جغرافیایی بیابان -۵                                                                

                                                     ۶سایت بیوم های دنیا و بیوم بیابان

    -۷                                                          سایت بیابان های ایران

    -۸                                                  سایت جغرافیایی و بیابانهای ایران

                                                   ۹فصل نامه جنگل و مراتع                                                       

               ۱۰پایگاه مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران                                          

    ۱۱- شبکه اطلاع رسانی پیام سبز معاونت مراتع و آبخیز داری وزارت جهاد کشاورزی

    ۱۲- سایت صراط میثاق

    ۱۳- سایت جغرافیایی موسسه بریتانیکا

    ۱۴- مقاله ای از روز نامه همشهری

    ۱۵- سایت بسیار جالب بیابانهای ایران به آدرس :

    www.irandeserts.com

     

     

     

     

     ب - معرفی منابع کتبی

     

    ۱-     کتاب مناطق خشک تالیف دکتر پرویزکردوانی انتشارات دانشگاه تهران

    ۲-     کتاب ژئو مورفولوژی کاربردی تالیف دکتر حسن احمدی انتشارات دانشگاه تهران

    ۳-     فرهنگ اصطلاحات جغرافیایی تالیف مهندس عباس جعفری انتشارات گیتا شناسی

    ۴-     مقاله ژئو مورفولوژی مناطق خشک نوشته دکتر محمود لاجوردی مجله رشد جغرافیاشماره۳۶

    ۵-     مقاله بیابانهای ایران نوشته  دکتر فرج ا.. محمودی مجله رشد جغرافیا شماره۱۷

    ۶-     مقاله بیابان زایی وبیابان زدایی نوشته  مهندس خلد برین مجله رشد جغرافیا شماره۱۰

     

    .

تحقیق در مورد تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی, مقاله در مورد تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی, تحقیق درباره تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی, مقاله درباره تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله ویژگی های آب و هوایی مناطق بیابانی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت