تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان

تعداد صفحات: 50 فرمت فایل: word کد فایل: 3365
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان

    روان انسان به اقیانوسی می ماند که نه ابعادش را مقیاسی متصور است و نه عمقش را حدی قابل قیاس . و روانشناس غواصی است که در این اقیانوس بیکران دست و پا می زند ، تا شاید ناشناخته ای را شناسایی و از آن به نفع انسان ها بهره جویی نماید ، اما به هر ناشناخته ای که دست می یابد باز دری به سوی هزاران ناشناخته دیگر باز می گردد.

    این تحقیق تحت عنوان بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در  کودکان و نوجوانان بیان شده است . و به طور کلی به معرفی این بیماری می پردازد ، بیماری وسواس فکری وعملی علی رغم شیوع نسبی پایین آن ، از جمله اختلالات روانی بسیار پیچیده و جالب است که از اوایل قرن نوزدهم نظر روانپزشکان غربی را به خود جلب کرده است .

    تئوری هایی که در این مدت در باره این بیماری و عوامل ایجاد کننده آن از طرف روانپزشکان مختلف ارائه شده نه از پایه و اساس تجربی محکمی بر خوردار است و نه به روش درمانی موثری منجر شده است . نارسایی برداشت روانکاوی از این بیماری – که تا این اواخر در قلمرو روانپزشکی غربی سلطه ای بلا منازع داشت – به تدریج آشکار تر شده و ناتوانی روش های درمان ناشی از آن دیدگاه در اصلاح وتغییر رفتار های وسواسی باعث شده که کوشش های جدید در جهت فهم و تغییر پدیده های وسواسی در چارچوب دیگری انجام گیرد . در 25 سال اخیر ، الگوی رفتاری اختلالات روانی و از جمله وسواس ، پیش از پیش مورد توجه روانشناسان و روانپزشکان قرار گرفته است .  طبق این الگو  ، پدیده هایی که تحت عنوان اختلالات روانی معرفی می گردند ، مثل بقیه ی تظاهرات رفتاری ، نتیجه یادگیری  تلقی می شوند . گمان می رود همان اصول و مفاهیمی که در توجیه یادگیری رفتار های عادی به کار می رود ، برای توجیه و تفسیر این پدیده های نا بهنجار نیز کافی باشد . استفاده از روش های رفتاری به ویژه در معالجه بیماری وسواس ، در پانزده سال اخیر در مقایسه با روش های درمانی دیگر به نتایج امیدوار کننده ای منجر شده و کوشش های علمی تازه ای را در جهت توصیف ، فهم و تغییر رفتار وسواسی به وجود آورده است .

    به هر حال این تحقیق به زبان ساده به معرفی این بیماری و بررسی آن در کودکان و نوجوانان و علت ها و نوع درمان آن می پردازد و ما امیدواریم با مطالعه این تحقیق شما اطلاعات کافی در این زمینه بدست آورده باشید .

    بیان مساله :

    وسواس فکری عملی چیست ؟

    وسواس فکری – عملی بیماری است که در آن فرد افکاری ناخواسته داشته و اعمالی را بارها و بارها تکرار می کند . همه ما در زندگی عادی خود،روتین های بخصوصی داریم مثل مسواک زدن دندان هایمان قبل از خواب . اما افرادی که مبتلا به این روان رنجوری هستند ، عادات رفتاری دارند که سد راه زندگی روزانه شان است

    اکثر افراد مبتلا به این روان رنجوری ، خود می دانند که افکار و اعمالشان بی  معنا و غیر ضروری است اما قادر به نادیده گرفتن آن یا خودداری از انجام آن نیستند .

    وسواس فکری چیست ؟

    وسواس فکری شامل ایده ها ، نظرات ، انگیزه هایی است که مرتبا به ذهن فرد هجوم می آورد فردی که مبتلا به این روان رنجوری است به هیچ عنوان دوست ندارد چنین افکاری داشته باشد و آنها را آزار دهنده می داند . اما قادر به کنترل آنها نیست . گاهی اوقات این افکار هر از گاهی به سراغ فرد می آیند و گاهی اوقات مرتباً ذهن او را اشغال می کنند .

    وسواس عملی چیست ؟

    افکار وسواسی فرد را مضطراب و هراسان می کند . این افراد سعی می کنند با انجام اعمالی بخصوص بنا بر قانونی که برای خود می سازند از شر این افکار خلاص شوند . این رفتارها وسواس عملی نامیده می شوند . برای مثال فرد مبتلا به این روان رنجوری ممکن است افکار وسواسی در مورد ترس از میکروب داشته باشد ، از این رو بعد از رفتن به توالت ، دستهای خود را بارها و بارها می شوید . انجام این اعمال باعث می شود تا این افکار به طور موقت از فرد دور شوند . اما وقتی این اضطراب و ترس باز می گردد کار فرد مبتلا دوباره از نو آغاز می شود .

    برخی وسواس های فکری متداول :

    - ترس از میکروب و کثیفی

    -اهمیت دادن زیاد به نظم ، دقت و درستی

    - نگرانی از اینکه کاری به خوبی انجام نشده باشد ، حتی وقتی فرد می داند که این مساله صحت ندارد .

    - ترس از افکار شیطانی و گنهکارانه

    - فکر کردن تمام مدت در مورد یک صدا ، تصویر ،کلمه یا عدد بخصوص

    - نیاز به اطمینان مجدد

    - ترس از صدمه زدن به یکی از اعضاء خانواده با یکی از دوستان

    برخی وسواس های عملی متداول :

    - شستن و تمیز کردن ، مثل شستن دستها ها ، دوش گرفتن یا مسواک زدن مداوم

    - چک کردن مداوم قفل در و پنجره برای اطمینان یافتن از اینکه قفل هستند یا نه

    - تکرار یک عمل ، مثل رفتن و آمدن مداوم ، نشستن و پاشدن ، یا دست زدن به یک چیز بخصوص برای دفعات زیاد

    - منظم و مرتب کردن چیزها به طرق معین

    - اعدادی را مداوم حساب کردن

    - نگاه داشتن روزنامه ها ، ایمیل ها ، یا چیزهایی که دیگر مورد نیاز نیست .

    - مداوم به دنبال تصدیق و تایید دیگران بودن

     

    میزان شیوع بیماری

    سالهای متمادی این روان رنجوری بیماری بسیار نادر بود تعداد دقیق افراد مبتلا به آن پنهان نگاه داشته می شد ، چرا که مردم از روی خجالت مشکل خود را با کسی مطرح نمی کردند . تحقیقات اخیر نشان داده است حدوداً 3 میلیون نفر آمریکایی بین سنین 18 تا54 سال ممکن است در طول زندگی خود دچار این بیماری شوند . این بیماری مردان و زنان را به میزان مساوی مبتلا می کند .

    علل بیماری :

    کسی تا به حال علت روشن و آشکاری برای ابتلا به وسواس فکری و عملی پیدا نکرده است . برخی تحقیقات ثابت کرده است که احتمالا بعضی مواد شیمیایی موجود در مغز ، که سیروتونین خوانده می شوند از انجام کاری به طور مکرر توسط فرد جلوگیری به عمل می آورد . فرد مبتلا به این روان رنجوری ممکن است میزان کافی سیروتونین در مغز نداشته باشد. بعضی از این بیماران با استفاده از داروهایی که میزان سیروتونین را در مغز افزایش می دهد، تقریبا بهبود می یابند .

     

    سایر بیماریهای مرتبط با وسواس فکری – عملی

    افراد مبتلا به این روان رنجوری معمولا به سایر اضطراب ها مثل فوبیا(ترس بی پایه و اساس)، مثل ترس از عنکبوت یا ترس از پرواز کردن و یا حملات وحشت زدگی نیز می باشند . این افراد همچنین ممکن است مبتلا به افسردگی ، اختلال تغذیه ، یا اختلال در یادگیری نیز باشند .

    داشتن یک یا دو مورد از این بیماری ها باعث دشوار تر شدن تشخیص و درمان می شود از این رو بهتر در مورد هر علائمی که در خود مشاهده می کنید، با پزشک خود مشورت کنید حتی اگر آن اختلال باعث خجالت شما شود .

    فصل اول :

    معرفی اختلال وسواس فکری و عملی در جامعه

    تحقیق :

    معرفی وسواس های فکری – عملی

    اختلال وسواس از جمله اختلالات روانی پیچیده و جالب است که از اوایل قرن نوزدهم نظر روانپزشکان غرب را به خود جلب کرده است .

    در اختلال وسواس فکری – عملی ، فرد گرفتار دچار افکار کنترل ناپذیر و نفرت انگیز می شود و به تشریفات ظاهرا بی معنی می پردازد .

    بیمار مبتلا به وسواس ممکن است افکار دائمی کشتن فرزند خود را داشته باشد و به همین خاطر کلیه چاقوها و اشیای تیز را دور از دسترس خود نگه دارد ، یا ممکن است فکر کند که اجاق گاز را روشن گذاشته است و بیست بار در طور شب از تخت بلند شود و گاز را وارسی کند .

    قربانیان این اختلال معمولا احساس اضطر اب نمی کنند و اگر فرد مبتلا به وسواس احساس اضطراب کند می تواند از طریق تشریفات سریع و مکرر از وقوع اضطراب پیشگیری کند .

    همه ی ما حداقل گاهی اوقات افکار ناگوار و نامعقول داریم افراد بسیاری گاهی اوقات افکاری این چنین دارند « آیا کاملا مطمئن هستم که تمام درها و پنجره ها را قفل کرده ام ؟ آیا اجاق گاز را روشن گذاشته ام ؟»

    اکثرا وقتی این افکار واقع می شوند ما توجه کمی به آنها می کنیم و در صورت وقوع فورا آنها را از سر بیرون می کنیم ولی فرد مبتلا به وسواس اینگونه نیست .

    وسواس نتیجه سوء تعبیر فاجعه آمیز اهمیت افکار تصورات و تکانه ها می باشد و فراوانی رویدادهای فشار ،به افزایش فراوانی وسواس ها منجر می شود .

    این اختلال از دو جزء تشکیل می شود .

    1 – وسواس فکری              2 – وسواس عملی

    وسواس های فکری : افکار ، تصورات ، عقیده یا حس مزاحم و تکرار شونده هستند که هوشیاری را اشغال می کنند ، اغلب نفرت انگیزند و کنار گذاشتن یا کنترل کردن آنها بسیار دشوار است . این افکار صرفا نگرانی های شدید درباره مشکلات زندگی واقعی نیستند .

    فرد مبتلا به وسواس فکری می داند که این افکار زاییده ذهن او هستند و از خارج به او تحمیل نشده اند او همچنین واقف است که وسواس فکری او افراطی و نامعقول است و می کوشد با فکر یا عملی دیگر آنها را سرکوب یا خنثی کند .

    وسواس های عملی : پاسخ هایی هستند که به افکار وسواسی داده می شوند این وسواس ها شامل تمرینات مقررات ( مثل شستن دست یا وارسی ) یا اعمال ذهنی (مثل شمردن یا تکرار بی صدای کلمات) و یا اجتناب هستند که شخص احساس می کند مجبور به انجام آنها در پاسخ به وسواس فکری است . هدف وسواس های عملی پیشگیری یا کاهش پریشانی و یا جلوگیری از رویدادهای هولناک است . با این حال این اعمال هیچ گونه ارتباط منطقی با آنچه قرار است از آن پیشگیری شود نداشته و به وضوح افراطی هستند .

    وسواس های فکری و عملی موجب ناراحتی زیاد شده، وقت گیرند و در فعالیتهای روزمره ، عملکرد حرفه ای و روابط اجتماعی با دوستان و اعضای خانواده تداخل می نمایند . عموما افراد مبتلا به وسواس های فکری ، به وسواس عملی نیز مبتلا هستند .

    اصلاحات : «وسواس فکری و وسواس عملی» در مطبوعات اغلب به صورت مترادف بکار برده می شوند در حالی که آنها به دو پدیده ی اساسی و مجزا اشاره دارند :

    وسواس های فکری افکار مزاحم ، تکراری و اضطراب برانگیزند در حالی که وسواس های عملی ، اعمال جسمانی یا ذهنی کلیشه ای هستند که برای رهایی شخص از اضطراب تولید شده توسط وسواس فکری انجام می گیرند . معمولا این دو با هم یافت می شوند .

    چه چیزهایی وسواس های فکری با ابعاد بالینی را از افکار تکراری بی ضرر متمایز می کند ؟

    برای این امر سه شاخص وجود دارد :

    1 – وسواس هاس فکری از درون سرچشمه می گیرند نه از موقعیت بیرونی

    2- وسواس های فکری ناراحت کننده و ناخوانده هستند و به هشیاری هجوم می برند در حالی که صرفا افکار تکراری با کار تداخل نمی کنند .

    3 – کنترل کردن وسواس های فکری بسیار دشوار است .

    کسی که صرفا افکار تکراری دارد می تواند به راحتی تمرکز خود را منحرف کرده و به چیز دیگری فکر کند . ولی فردی که دارای وسواس فکری است از آن شاکی است که کاری از دستم بر نمی آید – پشت سرهم اعداد را می شمرم.

    وسواس های فکری و زمینه اجتماعی :

    محتوای وسواس های فکری با گذشت زمان تغییر می کند در قرن گذشته در دنیای غرب ، وسواس های فکری اغلب مذهبی و جنسی بودند .

    امروزه این گونه وسواس ها تا اندازه ای نادر شده است و وسواس های مربوط به کثیفی و آلودگی ، خشونت ، نظم و ترتیب رایج ترند .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان

    فهرست:

    مقدمه

    بیان مساله:

     وسواس فکری – عملی چیست ؟

    وسواس فکری چیست ؟

    وسواس عملی چیست ؟

    برخی وسواس های فکری – عملی متداول

    علل بیماری وسواس فکری – عملی

    سایر بیماریهای مرتبط با وسواس فکری – عملی

    تحقیق :

    فصل اول: معرفی اختلال وسواس فکری - عملی در جامعه

    معرفی وسواس های فکری – عملی

    چه چیزهایی وسواس های فکری با ابعاد بالینی را از افکار تکراری بی ضرر متمایز می کند ؟

    وسواس های فکری و زمینه اجتماعی

    اضطراب ، افسردگی و وسواس ها

    آسیب پذیری در برابر اختلال وسواس فکری – عملی

    نظریه های اختلال وسواس فکری – عملی

    درمان اختلال وسواس فکری – عملی

    نشانه ای اصلی اختلال وسواس فکری – عملی

    نشانه های همراه اختلال وسواس فکری- عملی

    فصل دوم : معرفی اختلال وسواس فکری - عملی در کودکان و نوجوانان

    اختلال وسواس فکری عملی در کودکان و نوجوانان

    سبب شناسی وسواس در کودکان

    علائم و نشانگان اختلال وسواس فکری عملی در کودکان

    تشخیص اختلال وسواس فکری عملی در کودکان و نوجوانان

    روش های درمان اختلال وسواس فکری و عملی در کودکان ونوجوانان

    کمک های والدین و اعضای خانواده

    فصل سوم : علت ایجاد اختلال وسواس فکری و عملی

    علت اختلال وسواس فکری و عملی

    الف ) نظریه روان کاوی

    ب ) نظریه های رفتاری و شناختی

    چگونه می توانیم افکار وسواسی را توجیه کنیم

    عوامل بیولوژیکی

    فصل چهارم : درمان اختلال وسواس فکری و عملی

    در مان هایی برای اختلال وسواس فکری عملی

    الف ) درمان روان کاوی

    ب) رفتار درمانی

    ج) دارو درمانی

    معرفی یکی از راه های درمان ، دارویی

    پیشنهاد هایی برای جلوگیری از وسواس فکری و عملی 

    منبع:

    اینترنت :

     /درگاه پاسخ گویی به مسایل دینی www.google/serch/

     برای جلو گیری از وسواس فکری و عملی چه باید کرد

    مردمان و وسواس فکری و عملیwww.google/serch/

    درمان شناختی – رفتاری وسواس ها :

    نظریه شناختی – رفتاری وسواس ها :

    تالیف : شهرام محمد خانی

    روانشناسی مرضی کودک :

    تالیف : اریک جی . ماش – راسل ای . بارکلی

    ترجمه : دکتر حسن توزنده جانی – جهانشیر توکلی زاده – نسرین کمال پور

    روانشناسی نابهنجاری آسیب شناسی روانی – جلد اول:

    تالیف :دیوید ال . روز نهان و ماتین ای . پی . سلیگمن

    ترجمه : یحیی سید محمدی

    وسواس :

    تالیف : جاناتان ، ب، گریسون  .  ادنا ، ب ، فوآ  .  گیل استکتی

    ترجمه : دکتر امیر هوشنگ مهر یار

تحقیق در مورد تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان, مقاله در مورد تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان, تحقیق دانشجویی در مورد تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان, مقاله دانشجویی در مورد تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان, تحقیق درباره تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان, مقاله درباره تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان, تحقیقات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان, مقالات دانش آموزی در مورد تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان, موضوع انشا در مورد تحقیق مقاله بررسی اختلالات وسواس فکری و عملی در کودکان و نوجوانان
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت