دانلود تحقیق و مقاله دانش آموزی و دانشجویی در مورد آنزیم های سیتوپلاسمی

براساس جستجوی مقاله و تحقیق دانشجویی در مورد آنزیم های سیتوپلاسمی تعداد 100 مورد در سایت یافت گردید که می توانید پس از مطالعه عناوین این تحقیقات و مقالات دانش آموزی و دانشجویی برای دانلود تحقیق در مورد آنزیم های سیتوپلاسمی و یا دانلود مقاله درباره آنزیم های سیتوپلاسمی اقدام نمائید:

تعداد صفحه: ۲۸ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه اغلب یک دوره بارندگی یا آبیاری بیش از حد همراه با زهکشی ضعیف خاک، باعث غرقاب شدن خاک می‌شود. غرقاب شدن به طور گسترده‌ای در خاک‌های جهان رخ می‌دهد که آسیب جدید به پوشش گیاهان طبیعی و گیاهان زراعی دارد. در خاک‌ های غرقاب فضای مخصوص هوا از آب پر شده و در نتیجه انتشار گازها بین جو و خاک سپهر (ریزوسفر) و ریشه به تاخیر می‌افتد. اکسیژن محلول توسط میکروارگانیسم‌ها و تنفس ریشه‌ای ...

تعداد صفحه: ۲۱ دسته بندی: زیست شناسی

مقدمه: اولین گزارشات در ارتباط با ساختار های درون سلولی شبه میتوکندری به 150 سال پیش برمی‌گردد. واژه میتوکندری که از دو کلمه یونانی mitos بمعنی نخ یا رشته و chondros به معنی گرانول منشا گرفته است؛ برای اولین بار صد سال پیش مورد استفاده قرار گرفت. عملکرد اصلی این ارگانل کروی یا میله‌ای شکل که صدها عدد از آن در یک سلول وجود دارد، فسفریلاسیون اکسیداتیو است؛ بعبارت دیگر اکسیداسیون ...

تعداد صفحه: ۱۳۴ دسته بندی: دامپزشکی

مقدمه: خون، به عنوان یک بافت سیال و سهل الوصول یکی از مهم ترین مایعات بیولوژیک بدن بوده که تحت تأثیر حالات مختلف فیزیولوژیک و پاتولوژیک، ترکیبات آن دستخوش نوسان و تغییر می‌گردند. لذا در اختیار داشتن مقادیر طبیعی پارامترهای خونی و بررسی چگونگی تغییرات آن ها در بیماری های مختلف همواره از ابزارهای مهم تشخیص در بسیاری از بیماری های انسان و دام بوده است. در رابطه با آبزیان و از جمله ...

تعداد صفحه: ۱۰۹ دسته بندی: علوم پزشکی

مقدمه: اولین گزارشات در ارتباط با ساختارهای درون سلولی شبه میتوکندری به 150 سال پیش برمی‌گردد. واژه میتوکندری که از دو کلمه یونانی mitos بمعنی نخ یا رشته و chondros به معنی گرانول منشا گرفته است؛ برای اولین بار صد سال پیش مورد استفاده قرار گرفت. عملکرد اصلی این ارگانل کروی یا میله‌ای شکل که صدها عدد از آن در یک سلول وجود دارد، فسفریلاسیون اکسیداتیو است؛ بعبارت دیگر اکسیداسیون ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: زیست شناسی

نگاه اجمالی واحد بنیادی حیات ، سلول نام دارد. بطور کلی سلولها به دو گروه عمده پروکاریوت و یوکاریوت تقسیم می‌شوند. اصطلاح پروکاریوت مرکب از دو واژه پرو (Pro) به معنی پیش و کاریوت به معنی هسته است و این اصطلاح در مورد سلولی بکار می‌رود که فاقد هسته و اندامک‌های محدود به غشا است. اندازه یک سلول پروکاریوت 1 تا 10 میکرومتر است . باکتری ها شاخص‌ ترین نوع پروکاریوت ها هستند. مقایسه ...

تعداد صفحه: ۳۴ دسته بندی: زیست شناسی

باکتری ها باکتری ها گروهی از موجودات تک یاخته‌ ای ذره بینی هستند که پوشش بیرونی نسبتا ضخیمی آنها را احاطه کرده است. این موجودات ساختار ساده‌ای دارند و به گروه پروکاریوت ها تعلق دارند. مقدمه در عمل باکتریهایی که دارای خواص یکسانی باشند بندرت یافت می‌شوند، حتی باکتری هایی که از یک سلول منشا می‌گیرند ممکن است از نظر یک یا چند صفت با یکدیگر متفاوت باشند. این تفاوت ها نتیجه تغییراتی ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه P یک عنصر غذایی مهم در گیاهان است که حدود 2/0 درصد از وزن خشک گیاه را تشکیل می دهد. P یک جزء مولکولهای کلیدی مانند اسیدهای نوکلئیک، فسفولیپیدها و ATP است و در نتیجه گیاهان بدون مقدار کافی از این ماده غذایی نمی توانند رشد کنند. P همچنین در کنترل و اکنشهای آنزیمی کلیدی و در تنظیم مسیرهای متابولیسمی نقش دارد. بعد از N ، P دومین عنصر غذایی پر مصرف محدود کننده برای رشد گیاه ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: زیست شناسی

میتوکندری، در یاخته، نوعی دستگاه انتقال انرژی است که موجب می‌شوند انرژی شیمیایی موجود در مواد غذایی با عمل فسفوریلاسیون اکسیداتیو، به صورت پیوند های پرانرژی فسفات (ATP) ذخیره شود. این اندامک در تمام یاخته‌های دارای تنفس هوازی به جز در باکتری‌ها که آنزیم‌های تنفسی آنها در غشای سیتوپلاسمی جایگزین شده‌اند وجود دارد. نام «میتوکُندری» ترکیبی است از دو واژه یونانی Mito به معنای رشته و ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: زیست شناسی

ریبوزم یا رِناتَن از اندامک‌های بدون غشای سیتوپلاسمی در همه یاختههای پروکاریوتی و یوکاریوتی است که در سال ۱۹۸۳ به‌وسیله پالاد کشف شده‌اند. این اندامک‌ها را دانه‌های پالاد نیز می‌نامند. از آنجا که سنتز پروتئین‌ها به‌وسیله ریبوزوم‌ها صورت می‌گیرد اهمیت زیادی دارند. ریبوزوم‌ها ذراتی کم و بیش کروی، متراکم (کدر) نسبت به الکترون‌ها هستند که نظرشان از ۴۰ تا حدود ۳۰۰ آنگستروم می‌رسد. ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: زیست شناسی

نگاه کلی سلولهای گیاهی ، قارچها و باکتری ها علاوه بر پلاسمالم )غشای سلولی( دارای دیواره هستند. تقریبا همه سلولهای گیاهی دیواره دارند. به جز سلولهایی که در تولید مثل جنسی مشارکت دارند. مثل اسپرمها که در بعضی گیاهان بدون دیواره‌اند. دیواره توسط پروتوپلاست ترشح و بیرون از پلاسمالم قرار می‌گیرد. در مرحله تلوفاز تقسیم سلولی بین دو سلول فرو رفته تشکیل می‌‌شود. تاریخچه مالپیگی وجود ...

تعداد صفحه: ۳۸ دسته بندی: زیست شناسی

محیط درونی سلول از بیرون آن متفاوت است. این اختلاف در تمام مدت زیست سلول بوسیله یک غشای نازک که سطح سلول را می‌پوشاند که آن را غشای سلولی یا غشای سیتوپلاسمی می‌گویند که ورود و خروج مولکولها و یونها از کنترل می‌کند. لیپید های غشا لیپیدهای غشایی شامل فسفولیپید (فسفوگلیسرید و اسفنگولیپید) و کلسترول می‌باشد. فسفولیپید ها مولکولهایی هستند که از یک قسمت سر مانند و یک دنباله متصل به آن ...

تعداد صفحه: ۵۳ دسته بندی: زیست شناسی

مقدمه در عمل باکتریهایی که دارای خواص یکسانی باشند بندرت یافت می‌شوند، حتی باکتریهایی که از یک سلول منشا می‌گیرند ممکن است از نظر یک یا چند صفت با یکدیگر متفاوت باشند. این تفاوتها نتیجه تغییراتی است که به علت جهش ژنی یا موتاسیون در سلولهای باکتریایی پدید می‌آید. این باکتریهای تغییر یافته ، موتانت Mutant نامیده می‌شوند که از نظر بعضی از خواص نظیر ساختمان آنتی ‌ژن ، حساسیت در ...

تعداد صفحه: ۳۹ دسته بندی: زیست شناسی

هر بافت مجموعه‌ای از سلول های تخصص یافته می‌باشدکه کار معینی را انجام می‌دهد. بنابراین چون همه بافتها و ارگانهای بدن از اجتماع سلولها تشکیل شده ، بطور مرسوم سلول را واحد ساختمانی بدن نامیده‌اند. بافت پوششی لایه پوشاننده سطوح خارجی و داخلی بدن را بافت پوششی می‌نامند. بافتهای پوششی عهده‌دار وظایف و اعمال مختلفی نظیر حفاظت ، جذب و ترشح می‌باشند. به همین دلیل شکل سلولها و تعداد ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: زیست شناسی

ریبوزوم : ریبوزمها از اندامکهای بدون غشای سیتوپلاسمی در همه ی سلول‌های پروکاریوتی هستند که در سال 1983 بوسیله پالاد کشف شده‌اند. این اندامک ها را دانه‌های پالاد نیز می‌نامند. از آنجا که سنتز پروتئین ها بوسیله ی ریبوزوم ها صورت می‌گیرد اهمیت زیادی دارند. ریبوزومها ذراتی بیش و کم کروی ، متراکم (کدر) نسبت به الکترونها هستند که نظرشان از 40 تا حدود 300 آنگستروم می‌رسد . اشکال ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: زیست شناسی

آمیب زیر شاخه سارکودینا (آمیب ها) Sub Phylum Sarcodina 1- در شکل بالغ پاهای کاذب سیتوپلاسمی دارند . 2- آبزی ، در آبهای شیرین یا شور و در خاکهای مرطوب به سر می برند و با خزیدن در آب حرکت می کنند . 3- با تاژکداران ارتباط ژنتیکی دارند ، چرا که تاژکداران در مرحله ای خاص از چرخه ی زندگی به شکل آمیب در می آیند و تاژک خود را از دست می دهند . 4- بدون تقارن یا تقارن کروی دارند . 5- بدون ...

تعداد صفحه: ۳۳ دسته بندی: زیست شناسی

مقدمه سلول واحد ساختاری مشترک در تمام موجودات زنده است. سلول عنصری مستقل ، کوچک و دارای اندازه میکروسکوپی است. محتویات سلولی مجموعه‌ای از اجزا با ساختاری بسیار پیچیده و ترکیبات خاص است. تمام ظواهر و پدیده‌های حیاتی و واکنشهای موجود ، ناشی از فعالیت محتویات پروتوپلاست درون سلولی است. سلولهای گیاهی نسبت به سلولهای جانوری دارای اشکال متنوعتری هستند. سلول‌های گیاهی دارای اشکال چند ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

چکیده گیاهان موجوداتی هستند که دمای ثابتی ندارند، بدین معنی که دمای پیکر آنها از دمای محیط تبعیت نمی کند. اغلب گیاهان زراعی در درجه حرارت های بالاتر از نقطه ی انجماد آب (10-1 سلسیوس) دچار صدمه می شوند که به این نوع صدمات، تنش سرمازدگی گفته می شود. آثار اولیه تنش سرما عبارتند از :تغییر رنگ،کلروز،کاهش عمومی رشد،تخریب بافت های سلولی،عدم جوانه زنی،بذور،عدم انتقال مواد فتوسنتزی،عدم ...

تعداد صفحه: ۱۳ دسته بندی: علوم پزشکی

مجموعه تغییرات و تحولات ساختاری ، شیمیایی و عملی را که موجب می‌شوند ازتوده ای از یاخته های همسان ( هم ارزش ) یاخته هایی تخصص یافته ( ویژه ) به وجود آیند و یا موجب می گردند که یاخته ای در طول زمان نسبت به گذشته خود متفاوت شود را تمایز یاخته ای نامند ، آن دسته از تغییرات وتحولات را که موجب تشکیل یاخته های تخصص یافته از مجموعه یاخته های هم ارزش می گردند ، تمایز بین یاخته ای نامند و ...

تعداد صفحه: ۲۹ دسته بندی: علوم پزشکی

کلسترول در سه مرحله از استیل کوآنزیم A سنتز می شود. این استروئید سیالیت غشاء سلولی جانوران را تعدیل می کند. و پیش ساز هورمونهای استروئیدی مانند پروژسترون، تستوسترون. استرادیول وکورتیزول می باشد. تمامی 27 اتم کربن کلسترول در طی یک فرایند سنتزی سه مرحله ای از استیل COA مشتق می شوند. مرحله اول سنتز ایزوپنتیل پیروفسفات می باشد . این ماده یک واحد فعال شده است که واحد ساختاری کلید ی ...

تعداد صفحه: ۴۲ دسته بندی: فیزیک

تاریخچه: رابرت هوک(Robert hooke) فیزیکدان انگلیسی در سال 1665 با بررسی میکروسکوپی برش های چوب پنبه حفره های متعدد مجاور هم مشاهده نمود که هرکدام را به نام سلول به معنای اتاقک یا حفره کوچک نام نهاد. در حدود همان زمان آنتونی وان لیون هوک (antony van leewwenhoek) دانشمند هلندی با میکروسکوپ ساده ای که ساخته بود ، موجودات تک سلولی را به صورت زنده در آب راکد ، خون و ... مشاهده نمود و ...

تعداد صفحه: ۲۳ دسته بندی: علوم پزشکی

اطلاعات ما راجع به ساختمان و عمل لیزوزومها و میکروبادیها نسبت به بقیه ارگانل های سلولی بسیار جدید و در سنوات اخیر کسب شده است .اگر چه اجسام کوچک گوناگون موجود در سلولهای گیاهی جانوری به اسامی متفاوتی از قبیل میکروبادی و سیتوزوم نامیده می شدند و لی تنوع ساختمان و عمل آنها تا دهه 1950 شناسایی نشده بود. کشف لیزوزوم و میکروبایدها در خلال دهه 50 را می توان در رابطه با تکامل روشهای ...

تعداد صفحه: ۳۶ دسته بندی: علوم پزشکی

تاریخچه اینکه پروکاریوتها و یا یوکاریوتها کدام یک زودتر بر روی کره زمین ظاهر شده‌اند، کاملاً مشخص نیست. اما مطالعات تفاوتهای ژنتیکی بین یوباکتری ها، آرکی‌باکتری‌ها و یوکاریوت‌ها نشان می‌دهد که هر سه گروه از دنیای مشترکی مشتق شده‌اند. شکل باکتریها بر اساس شکل به 6 گروه تقسیم می‌شود. پنج گروه اول را باکتریهای پست و گروه ششم را باکتریهای عالی گویند. باکتریهای پست این باکتریها تک ...

تعداد صفحه: ۲۸ دسته بندی: مهندسی شیمی

خلاصه : مایعات یونی به عنوان نمونه‌ای جدید از حلال‌های غیرآبی برای کاتالیزورهای زیستی ، علت خواص فیزیکی موزون و منحصر به فردشان توسعه یافته اند. تعدادی از مقالات اخیر واکنش‌های آنالیزی متنوعی که در محلول‌های IL رسانا هستند ، توصیف می‌کنند . از طرف دیگر این مهم است که روش‌هایی که برای پایداری و فعال سازی آنزیم‌ها در * توسعه یافتند به‌صورت سیستماتیک آنالیز شوند این مقاله ...

تعداد صفحه: ۱۴۹ دسته بندی: مهندسی نساجی

چکیده : تأثیر عملیات آنزیم برروی پرزهای سطحی پارچه پنبه‌ای پارچه پنبه ای تحت عملیات با آنزیم سلولاز قرار گرفته و تغییرات ایجاد شده در استحکام پارچه ، قابلیت جذب رنگ و ویژگی های ساختاری توسط میکروسکوپSEM مورد مطالعه قرار گرفت . قابلیت جذب رنگ با استفاده از رنگ راکتیو و مستقیم روی پارچه پنبه‌ای مطالعه شد تحقیقات با SEM نشان می دهد که عملیات توسط سلولاز باعث متورم شدن فیبریل ها شده ...

تعداد صفحه: ۲۳ دسته بندی: علوم آموزشی و مشاوره تحصیلی

چکیده: در این پژوهش تأثیر دو شیوه پیاده‌روی، تداومی و تناوبی در سراشیبی بر آنزیم‌های CPK و LDH سرم در پسران مبتدی 15 تا 18 ساله بررسی شد. 19 پسر غیر ورزشکار 15 تا 18 ساله (10 نفر در گروه فعالیت تداومی و 9 نفر در گروه تناوبی)، به صورت تصادفی از مدارس شهر همدان شرکت داشتند. اندازه‌گیری برخی از مشخصات آنتروپومتریکی و فیزیولوژیک آن‌ها مانند: سن، قد، وزن، محیط ران، درصد ضربان قلب ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

آنزیم های مورد مصرف در صنایع غذایی ویژگیها وروشهای آزمون - روشهای آزمون توجه - در انجام آزمایشها باید از مواد شیمیائی خالص ، همچنین آب مقطر یا آب با خلوص معادل آب مقطر استفاده شود. -1-7اندازه گیری فعالیت آنزیمیطبق استانداردهای مربوطه هر یک از آنزیم ها انجام شود. 5 -2-7اندازه گیری فلزات سنگین بر حسب سرب توجه - در انجام آزمایشها باید از مواد شیمیائی خالص ، همچنین آب مقطر یا آب با ...

تعداد صفحه: ۲۷ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

آشنایی با مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به موجب قانون، تنها مرجع رسمی کشور است که عهده دار وظیفه تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی (رسمی) میباشد. تدوین استاندارد در رشته های مختلف توسط کمیسیون های فنی مرکب از کارشناسان مؤسسه، صاحبنظران مراکز و مؤسسات علمی، پژوهشی، تولیدی واقتصادی آگاه ومرتبط با موضوع صورت میگیرد. سعی بر این است که ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: زیست شناسی

ارگانیسم های تک‌سلولی هستند که اکثرا به صورت آزاد زندگی می‌کنند و دارای اطلاعات ژنتیکی و تولید انرژی و سیستم های بیوسنتتیک لازم برای رشد و تولید مثل خود می‌باشند. باکتری ها متنوع‌ ترین میکروارگانیسمها هستند که شامل گروههای زیادی می‌باشند. دید کلی باکتریها مهمترین و متنوع‌ترین میکروارگانیسم ها هستند و تعداد کمی در انسان جانوران و سایر موجودات بیماریزا بوده و بطور کلی بدون فعالیت ...

تعداد صفحه: ۳۵ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه: هورمون ها در جانوران موادیکه در بخشهای به خصوصی از بدن ساخته شده و جهت پاسخ به یک محرک داخلی یا خارجی در بخشهای خاصی مورد استفاده قرار می گیرند ولی فیتوهورمون ها موادی هستند که در بخشهای خاصی از گیاه ساخته شده و در جهت مشخص حرکت کرده ودر محل تولید یا اندام دیگری جهت پاسخ به یک محرک داخلی یا خارجی مورد استفاده قرار می گیرند. فیتوهورمون ها: رشد و نمو گیاه را تنظیم و ساختار ...

تعداد صفحه: ۱۳ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

دراین زمین ها باید با روشهای گوناگون خاک را حفاظت کرد. یکی از این روشها زهکشی میباشد که به رشح آن می پردازیم. منظور از رهکشی حفظ رطوبت خاک تا حد تعادل و هدایت آبهای اضافه بر احتیاج بوته چای به خارج از محوطه باغ است. معمولاً بعد از باریدن باران سیل آسا، رهکشی موجود نقش مهمی را در خارج کردن آبهای اضافی بازی می کند. به وسیله زهکشی می توان سطح آبهای زیرزمینی را تا سانتیمتر از سطح ...

تعداد صفحه: ۲۳ دسته بندی: بهداشت

روزی چند بار دست‌شویی می‌روید؟ برای خیلی‌هایمان این مساله به ظاهر کم‌اهمیت آن‌قدر در جریان زندگی‌مان گم شده است که برای یافتن پاسخ نیاز به لحظه‌ای توقف داریم اما اگر این ترتیب تقریبا منظم تنها برای چند روز به هم بخورد، تازه متوجه نعمتی خواهیم شد که چندان هم کمتر از نفس کشیدن نیست! ... اسهال حاد در هر روز چیزی حدود 2 تا 7 درصد افراد جامعه را از چرخه کار و فعالیت خارج می‌کند؛ ...

تعداد صفحه: ۱۶ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

مطالعات صورت گرفته نشان داده است که جمعیت جهان تا اواسط قرن حاضر، دو برابر خواهد شد و این در حالی است که اکنون نیمی از کودکان جهان از غذای کافی محروم هستند. همچنین فشار از طرف مصرف‌کنندگان، خصوصاً در کشورهای صنعتی، باعث شده است که تولید محصولات غذایی بطرف استفاده‌ از مواد افزودنی "طبیعی" و بکارگیری روش‌های فرآوری نزدیکتر به روش‌های طبیعی، جهت پیدا کند. نکات، به همراه سایر ...

تعداد صفحه: ۵۲ دسته بندی: علوم پزشکی

تغذیه ی مناسب برای تمامی بیماران بستری در بیمارستان، خصوصاً برای بیماران شدیداً بحرانی (critically ill patient) که بنا به دلایل مختلف قادر به حفظ وضعیت تغذیه ای خویش نیستند، یک نیاز اساسی محسوب می شود (1) چرا که تحقیقات نشان می دهد که حمایت تغذیه ای مناسب در بخش مراقبت های ویژه می تواند به طور چشمگیری مرگ و میر را کاهش دهد و به عبارت دیگر بیماران بیشتر در اثر مشکلات مربوط به سؤ ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: علوم پزشکی

تکامل هدف خلقت بوده و صرفنظر از جنبه های متنوع این پدیده، بشر خود اسباب و لوازم و هم موردنظر این اصل می باشد. لازمه روح سالم جسم سالم است که مسیر را برای تعالی هموارمی نماید و برای حصول آن تلاش لازم است. داشتن فرزندان سالم مستلزم توجه به بنیان گذاران آن می باشد. حداقل به موازات توجه به مسائل مادی و ظاهری که به علت گذرزمان و شرایط خاص تمام شرایط ازدواج را رقم می زند کمی هم به ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: زیست شناسی

اسفنج های دریایی دید کلی اسفنجها (پوریفرا) از ساده‌ترین جانوران هستند. اندازه آنها از چند میلیمتر تا چندین متر تغییر می‌کند. رنگ این جانوران نیز گوناگون است و از خاکستری تا قرمز ، نارنجی ، آبی ، بنفش و سیاه تفاوت دارد. اسفنجها در آبهای شور و اعماق مختلف دریا یافت می‌شوند و تنها یک راسته از این جانوران در آب شیرین زندگی می‌کند. اسفنجها معمولا خود را به سنگها و اجسام جامدی که در ...

تعداد صفحه: ۲۵ دسته بندی: زیست شناسی

تاثیر لیزوزیم روی میکروارگانیزم های گرم مثبت کشته شده با حرارت خلاصه : تغییر در واکنش رنگی کننده گرمی که زمانی رخ می دهد که دوکسانان ولچی و استافیلوکوک آلباس گرم مثبت با لیزوزیم کشت می شوند به خاصر برداشت ترکیب اسیدریبونوکلئیک مجموعه گرمی است و تقریبا بواسطه هیدرولیز برخی پیوندهای شکر در پلی ساکاریدهای واقع شده در سطح سلول ایجاد می شود. لیزوزیم ، آنزیم موجود در سفیده تخم مرغ که ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

تاثیر کاربرد گرما روی کیفیت سیب رقم های گلدن دلشیز و امتراکینگ دلشیز چکیده : موضوع این مطالعه تاثیر تاثیر کاربرد گرما روی کیفیت میوه در طول انبارداری بود . رقمهای سیب گلدن دلشیز و استراکینگ دلشیز در این تحقیق در موسسه تحقیقات Tekirdag استفاده شده . این تحقیق در سه تکرار در بلوک طرح تصادفی در و نقطه انجام گرفت . سیب ها با گرما به مدت 4 روز و در دمای 38 درجه یانتی گراد تیمار شده ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: مهندسی شیمی

ویژگی های فلز مس،خواص و کاربرد مِس یکی از عناصر جدول تناوبی است که نشان آن Cu و عدد اتمی آن ۲۹ می‌باشد. ویژگیهای مهم فلز یک نمونه مس طبیعی مس فلز نسبتاً قرمز رنگی است که از خاصیت هدایت الکتریکی و حرارتی بسیار بالایی برخوردار است.( در بین فلزات خالص، تنها خاصیت هدایت الکتریکی نقره در حرارت اتاق از مس بیشتر است) چون قدمت مصنوعات مسی کشف شده به سال ۸۷۰۰ قبل از میلاد برمی گردد، ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

هورمون در ربان یونانی به معنی محرک می باشد . این ماده در مقادیر بسیار اندک در حد قسمت در میلیون اثرات مهم و بارزی در ریخت زایی و اندام زایی گیاه و رشد و نمو دارد. مقادیر مختلف هورمون در یک اندام و مقدار ثابت آن در اندام های مختلف ممکن است اثرات متفاوت و حتی متضاد داشته باشد. در بسیاری از اثرات بیش از آنکه غلظت یک هورمون اثر گذار باشد اغلب غلظت نسبی آنها و ترکیبشان اثر بخش است . ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه یک مسئله عادی افرا قرمز رشد کرده در مزرعه ( Acer rubram ) یک کلروز برگی است که در اواخر تابستان ظاهر می شود. افراها بدون علامتی از کلروز تا نیمه تابستان رشد می کنند. سپسfarwest show در اواخر آگوست تغییر می کند و کلروز شروع می‌شود. یک پرورشگاه این و ضعیت را «سوخنگی farwest show » می نامد. انجمن پرورشگاه های ارگون اخیرا یک پروژه تحقیقاتی برای تعیین علت این کلروز و مهمتر ...

تعداد صفحه: ۲۸ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

نماتد های زیتون : Olive Nematodes نماتدهای مختلفی به ریشه زیتون حمله می کنند، مانند نماتد مولد غده ( Root Not Nematod ) شامل گونه های مختلفی از جنس Meloidogyne ، نماتد مرکبات ( Tylenchulus semipenetrans)، نماتدهای مولد زخم ( Root Lesion Nematodes ) شامل گونه های مختلفی از جنس Pratylenchus و همینطور دو نماتد دیگر که اهمیت کمتری دارند، شامل نماتد غلاف ( Sheat Nematode ) به نام ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: مهندسی شیمی

راه های جلوگیری از انجام شدن واکنش های شیمیایی خشک نگه داشتن – سرد نگه داشتن – دور از نور نگه داشتن سوال : انسان برای کند کردن یا جلوگیری از انجام شدن واکنش های شیمیایی از راه های گوناگونی استفاده می کند.فهرستی از راه هایی را معرفی کنید که به این منظور در زندگی روزانه به کار می بریم. پاسخ : روش مورد استفاده برای جلوگیری یا کند کردن واکنش ها بستگی به سیستم و مواد موجود دارد. در ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: زیست شناسی

باسل شاربن عامل بیماری سیاه زخم باسیل گرم مثبت وطویل که اغلب بطور زنجیره دنبال یکدیگر قرار می گیرند دارای کپسول پلی پپتیدی ازجنس گلوتامیک اسید می باشد . این باکتری هوازی وبدون حرکت است . برروی محیط کشت کلنیهای نسبتا بزرگ نامنظم ومسطح ، بدون همولیز وخاکستری رنگ است . اسپور باسیلوس آنتراسیس اغلب بیضی شکل ودرمرکز باکتری قرار دارد .باسیلوس آنتراسیس درمحیط خارج از بدن ایجاد اسپور می ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

روش اتمسفر تحت کنترل سیستم یا Modified Atmosphere Pachaging همان بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده است که در آن ترکیب گازهای موجود در بسته بندی که نفوذپذیری آن به گازها معلوم است تغییر نمی کند. البته پس از اینکه بسته از ماده فرآوری پر شد ترکیب گازهای داخل آن عوض می شود. در دو سیستم CAS و MAS فقط اتمسفر انبار ذخیره سازی سرد تحت کنترل است اما در سیستم برای محصولات شیلاتی که فرآوری ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: علوم پزشکی

پراکسی زوم ها اندامکهای کوچکی هستند که در سال 1965 شناسایی شدند . به لیزوزوم ها بسیار شبیه هستند و قطری حدود نیم میکرو متر دارند . پر ااکسی زوم ها دارای آنزیم های اکسید کننده هستند و بسیاری از اسید های چرب و اسید های آمینه را تجزیه می کنند . در نتیجه واکنشهای اکسایشی ٬ اب اکسیژنه ایجاد می شودکه خود قادر به اکسید کردن بسیاری از مواد دیگر است . پراکسی زوم ها حاوی آنزیم کاتالاز نیز ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: علوم پزشکی

آلودگی هوا می‌‏تواند میزان اسپرم‌‏هایی را که کروموزوم های نر و ماده را حمل می‌‏کنند، تغییر دهد. به گزارش ایلنا، جنسیت کودک را کورموزوم‌‏های X و Y درون اسپرم مشخص می‌‏کنند. اکنون محققان دریافته‌‏اند گروه خاصی از آلاینده‌‏ها که محصول فرعی فرآیندهای کارخانه‌‏ای و کشاورزی هستند، باعث افزایش کروموزوم Y در اسپرم می‌‏شود. این در حالی است که این تیم تحقیقاتی از دانشگاه لاند در سوئد که ...

تعداد صفحه: ۲۰ دسته بندی: تربیت بدنی

مشخصات فردی و فنی مؤلف: نام و نام خانوادگی:اسماعیل اسماعیل زاده کارگر نام پدر: ابراهیم شماره شناسنامه: 45910 تاریخ تولد:24/12/61 محل تولد:تهران نشانی منزل: تهران – خیابان ولی عصر (عج) – بالاتر از میدان منیریه – خ فردوس – پلاک 9 شماره تماس:66403030 کدپستی: 1111914561 سوابق آموزشی و فنی: مربیگری درجه 2 کوهپیمایی و درجه 3 سنگ نوردی، یخ نوردی، غار نوردی و آمادگی جسمانی – صعود چندی ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: زیست شناسی

مکانیسم ترکیب آمیلوز را در برگ های Arabidopsis با استفاده از تکنیک های برچسب زنی C بررسی کردیم. در ابتدا این فرضیه را امتحان کردیم که ممکن است malto – oligosaccharides (MOS) به عنوان چاشنی (آستر) برای سنتاز 1 نشاسته ای که دارای دانه های محدود است عمل کند. متوجه شدیم ترکیب افزوده شده آمیلوز در دانه ها جدا شده نشاسته با گلوکز ADP تهیه می شود و MOS تهیه می شود و MOS که با دانه ها ...

تعداد صفحه: ۷۲ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

مقدمه : پروتئین ها فراوان ترین ماکرو ملکول های بیولوژیک هستند که در تمامی سلول ها و تمامی قسمت های سلولی یافت می شوند. پروتئین ها همچنین دارای تنوع زیادی می باشند. هزاران نوع پروتئین مختلف با اندازه های متفاوت از پپتیدهای نسبتاً کوچک تا پلیمرهای بزرگ دارای وزن های مولکولی در حد میلیون ممکن است در یک سلول یافت شوند. به علاوه، پروتئین ها اعمال بسیار متنوع بیولوژیک را انجام داده و ...

تعداد صفحه: ۲۰ دسته بندی: مهندسی نساجی

چکیده عملیات کوپلیمریزاسیون گرافت منومر اکریلیک اسید روی پارچه پلی استر با استفاده از آغازگر بنزوئیل پراکساید انجام و شرایط بهینه عملیات (بالاترین درصد گرافت) در غلظت M93/0 منومر و M3-10×48/5 آغازگر به دست آمد. سپس عملیات آماده سازی به وسیله هیدرولیز آنزیمی با لیپاز روی پارچه های خام و پس از آن عملیات کوپلیمریزاسیون گرافت روی نمونه های آماده سازی شده انجام گرفته و اثر شرایط ...

تعداد صفحه: ۵۶ دسته بندی: زیست شناسی

در این بخش به این موضوع می پردازیم که مولکول های پرانرژی چگونه برای تولید ترکیبات قندی یا کربوهیدرات ها مورد استفاده ‌گیاه قرار می گیرند. الف- چرخه کلوین: در سالهای بین 1946 تا 1953 سه تن از دانشمندان به نامهای ملوین کلوین، جیمز بشام و آندروبنسون راه متابولیکی تبدیل گازکربنیک به قند را در گیاهان کشف کردند. آنها این کار را از طریق پیگیری از بین رفتن گازکربنیک رادیواکتیو نشان دار ...

تعداد صفحه: ۲۱ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

آسکومیتس ها Ascomycetes قارچ های کیسه ای مقدمه آسکومیست ها و بازدیدیومیستها گاهی اوقات بنام قارچهای عالی نامیده می شود. این قارچها نسب به قارچهائی که تاکنون مورد بحث قرار گرفته است دارای تکامل بیشتری می باشد، گرچه بعضی از قارچ شناسان (Bessey, 1942,1950 – Dodge’ 1914) معتقدند که قارچهای این رده دارای منشأ مستقلی است و از تکامل قارچهای دیگری بوجود نیامده است ولی با توجه به ساختمان ...

تعداد صفحه: ۶۱ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

وجودگرما و هوای مرطوب در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری محدودیت های عمده ای در امر کشت و پرورش بسیاری از قارچ های خوراکی متداول، مانند قارچ دکمه ای Agaricus bisporus و شی تا که Lentinula ایجاد می کند. قارچ چینی با رشد برروی کاه برنج، قارچی مناسب برای مناطق گرمسیری بوده و در این مناطق از اهمیت زیادی برخوردار است. کشت و پرورش قارچ های صدفی، نسبت به سایر قارچهای خوراکی، بسیار ارزان و ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: زیست شناسی

اصلاح نژاد دام علم و هنر تثبت ژن های موثر در تولید اقتصادی دام می‌باشد. اصلاح نژاد با انتخاب دامها و طیور برتر از لحاظ فنوتیپ و با کمک روشهای آمیزشی مناسب، دام و طیور برتر راایجاد می‌کند. اصلاح نژاد یک علم کاربردی بوده و در بخش‌های تخصصی با کاربرد دانش ژنتیک، دانش آمار و رایانه افق جدیدی پیدا کرده است. چکیده: مدلهای استفاده شده در ژنتیک کمی عمدتا اثر تجمعی ژنهایی را که عهده دار ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

مقدمه: از اصلی ترین عوامل موثر برای دستیابی به حداکثر تولید اقتصادی، مدیریت پارامترهای محیطی و بخصوص مدیریت یستر در سالن پرورش می باشد. چرا که وجود بستر مناسب خود حکایت از مناسب بودن شرایط محیطی در سالن دارد. بطور کلی بستر به مخلوطی از فضولات دفعی طیور وکاه و کلش که در در ابتدای دوره در سالن پرورش پخش شده، اطلاق می شود. هر دو عامل تهویه و وضعیت حرارتی سالن، از جمله فاکتورهای ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم تغذیه

صنعت تولید تخم مرغ همواره به عنوان یک صنعت تولیدی بی نظیر در دنیا مطرح بوده است. در حال حاضر دو رویکرد مختلف عمومی و اختصاصی در ارتباط با صنعت تولید تخم مرغ وجود دارد. در رویکرد عمومی، تخم مرغ به عنوان یک کنسرو طبیعی و غنی از پروتئین، انواع ویتامین ها و املاح معدنی مطرح می باشد که برای مصرف کنندگان همواره قابل دسترس، ارزان قیمت و سهل الوصول بوده است. در طول 30 سال گذشته مصرف تخم ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: مهندسی شیمی

مقدمه آنزیم ها ترکیباتی هستند که می‌توانند سرعت واکنش را تا حدود 107 برابر افزایش دهند. آنزیم مانند یک کاتالیزگر غیر آلی میزان واکنش را با پایین آوردن انرژی فعال سازی واکنش لازم برای انجام واکنش تسریع می‌کند و برخلاف آن انرژی فعال سازی را با جایرگزین کردن یک سد انرژی فعال سازی بزرگ با یک سد انرژی سازی کوچک پایین می‌آورد. انجام سریع یک واکنش در موقعیت آزمایشگاهی به شرایط ویژه‌ای ...

تعداد صفحه: ۵۷ دسته بندی: علوم پزشکی

مقدمه و خلاصه موضوع در گونه های گیاهی هزاران ژن مقاومت (R) در برابر عوامل بیماری ویروسی ، باکتریایی ، قارچی و نماتدی وجود دارد . ظهور مقاومت در بر هم کنش میزبان و عامل بیماری مستلزم بیان ژن مقاومت (R) در میزبان و ژن غیربیماریزا (Avr) در عامل بیماری می باشد . باور بر اینست که ژنهای مقاومت گیاه را قادر می سازند که ژنهای غیر بیماریزا را شناسایی کرده ، فرآیند انتقال پیام را آغاز ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

خلاصه : عامل اشک آور(LF ،Z,E پروپانتیال اکسید گوگرد) یک محصول مستقیم هیدرولیز یک پروپنیل سیستئین سولفوکسید 1- prencsoست ودرزمانی که در غلظتهای بالا وجود دارند بر طعم پیاز اثر می گذارد. جهت ارزیابی کردن عامل اشک آور به عنوان یک فاکتور موثر در کیفیت طعم پیاز، دو کولتیوار که یکی در گلخانه پرورش یافته و دیگری پیازهایی بودند که برای مدت 4ماه در دمای مثبت 3 و منفی 1درجه سانتیگراد و ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

« سیگنالهای اتیلن مقاومت گیاه «اربید خسیس» را در برابر کرم پنبه مصری کاهش می‌دهند برابر حشره و یا بندک مقاومت یا تحمل گیاهان به حشرات گیاهخوار و بیماریزا از طریق مکانیزمهای ساختمانی یا پرامترهای محرک در میان می‌آید . پرامترهای وادار کردنی نقش بسیار مهمی را در باز گشت مقاومت در برابر گیاهان بیماریزا دارو و اثر آنها روی حشرات گیاهخوار می‌تواند شامل افزایش زهر، تاخیر در رشد لارو یا ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: زیست شناسی

دید کلی: سلول ها واحد های ساختمانی و عملی تمامی موجودات زنده را تشکیل می‌دهند. کوچکترین موجودات تک سلولی و میکروسکوپی بوده، در حالی که موجودات بزرگتر ، پرسلولی هستند. برای مثال بدن انسان دارای حداقل 1014 سلول می‌باشد. موجودات تک سلولی شامل انوع متعدد بوده و در هر محیطی ، از مناطق سردسیر تا مناطق گرمسیر در داخل بدن موجودات بزرگتر وجود دارند. موجودات پر سلولی متشکل از انواع مختلف ...

تعداد صفحه: ۶۷ دسته بندی: مهندسی شیمی

) پروتئین های مثوک حرارتی همانطور که می دانید یک دسته از عواملی که در رشد و فعالیت میکروارگانیسم ها موثر هستند عوامل محیطی می باشند که به 2 دسته فیزیکی و شیمیایی تقسیم می شوند. یکی از مهمترین این عوامل که به عنوان یک عامل فیزیکی مطرح می گردد گرما ( حرارت) می باشد. حرارت بر کلیه فعل و انفعالات سلولی اثر دارد و متابولیسم سلول را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر حرارت تاحد معینی افزایش ...

تعداد صفحه: ۷۱ دسته بندی: زیست شناسی

سرخارگل (Echinacea purpurea ) گیاهی است علفی، چندساله متعلّق به تیره گل ستاره ایها (Asteraceae ) . سرخارگل یکی از مهمترین گیاهان دارویی در صنایع داروسازی بیشتر کشورهای توسعه یافته است. موّاد مؤثّره این گیاه خاصیّت ضد ویروسی داشته و تقویت کننده سیستم دفاعی بدن (Immunostimulant ) می باشد. منشاء این گیاه شمال آمریکا گزارش شده است و در شمال رودخانه میسوری به صورت انبوه می روید. این ...

تعداد صفحه: ۶۲ دسته بندی: علوم تغذیه

آشامیدنی‌ها مقدمه تعداد زیادی از آشامیدنی‌ها به منظور برطرف کردن نیازهای تغذیه مصرف نمی‌گردند، بعضی از آنها برای رفع عطش و تعدادی محرک هستند. هر کدام از این آشامیدنی‌ها اهمیت فراوانی دارند، زیرا از اجزاء تشکیل دهنده غذایی ساخته می‌شوند و هم تابع قوانین مربوط به مواد غذایی خالص محسوب می‌گردند و هم از سوی دیگر این فرآورده‌ها در حجم عظیمی به مصرف می‌رسند و در بعضی نقاط نوشیدن آنها ...

تعداد صفحه: ۲۴ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

آنتی بیوتیک ها پروبیوتیک ها الیگوساکاریدها آنزیم ها اسیدهای آلی ترکیبات مورد استفاده برای کنترل تخمیر در شکمبه افزودنی ها موادی هستند که به منظور افزایش کارایی مواد مغذی در جیره های غذایی حیوانات استفاده می شوند. این ترکیبات اثرات خود را با تاثیر بر دستگاه گوارش یا سلولهای دیواره آن اعمال می کنند. دلایل نظری مشخصی برای موثر بودن این مواد افزودنی وجود دارد. اما به علت طبیعت ...

تعداد صفحه: ۷۶ دسته بندی: دامپزشکی

مقدمه: یکی از شاخصه های مهم درمان تشخیص صحیح و سریع عامل عفونی می باشد. هم اکنون علم تشخیص جایگاه رفیعی در علم پزشکی پیدا کرده و سالیانه میلیاردها دلار سرمایه در جهت پیشرفت این علم هزینه می‌شود. در بیماری های عفونی دستیابی به تشخیص صحیح باعث می‌شود که درمان توسط پزشک به نحو مطلوبی انجام گیرد. که نتیجه آن ارتقاء سطح بهداشت عمومی و از سوی دیگر اعتماد و اطمینان بیمار و پزشک به ...

تعداد صفحه: ۳۶ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

چکیده به منظور بررسی اثر تنش کم‌آبی در مرحله رشد زایشی بر صفات زراعی و فیزیولوژیک ژنوتیپ‌های کلزا، آزمایشی به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال 1382 در مزرعه تحقیقاتی مؤسسه تقحیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج اجرا شد. در این آزمایش، آبیاری به عنوان عامل اصلی در دو سطح آبیاری معمول براساس 80 میلی تبخیر از تشتک کلاس A (شاهد) و تنش ...

تعداد صفحه: ۲۶ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

نگرش های مولکولی و فیزیولوژیکی به تحمل خشکسالی آب عامل اصلی محدود کننده در کشاورزی جهان می باشد. در کل اغلب گیاهان زراعی، حتی به یک تنش ملایم از دست دادن آب نیز به دشت حساس هستند. با وجود این، چند جنس از گیاهان مختص آفریقای جنوبی وجود دارند که قابلیت بسیار بالا برای مقاومت در برابر از دست دادن آب و خشک شدن را دارند. به این جنس ها، گیاهان قیامت "resurrection Plants" گفته می شود. ...

تعداد صفحه: ۲۴ دسته بندی: علوم پزشکی

معده، استاع J- شکلی از دستگاه گوارش است که در قسمت پروکسیمال توسط اسفنکتر تحتانی مری و در قسمت دیستال توسط اسفنکتر پیلور احاطه شده است. معده به چهار ناحیه تقسیم می‌شود. کاردینا، ناحیه گذر نسبتاً نامشخصی است که از محل اتصال مری به معده تا فوندوس امتداد دارد. فوندوس به سمت بالا برآمدگی یافته و بالاتر از کاردیا قرار می‌گیرد. این قسمت در امتداد بادی (تنه) معده قرار دارد. تنه با ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: علوم پزشکی

امروزه برای انواع تست های حاملگی، کیت های ارزان قیمتی در دسترس هستند که سریعاً یعنی در عرض 3 الی 5 دقیقه با صحت و دقت زیاد جواب می دهند. بسیاری از آزمون های دیگر به صورت کیت های در بازار موجودند، ولی هر کدام وابسته به همان اصل کلی است: شاسائی hCG (یا یک لیست یونیت آن) توسط یک آنتی بادی ضد مولکول hCG یا اپی توپ های بتا ساب یونیت آن . تقریباً 15 سال قبل، Bandi و همکارانش (1987) ...

تعداد صفحه: ۷۴ دسته بندی: مهندسی مواد و متالورژی

آلیاژهای منگنر (Manganese Alloy: ) مقدمه : منگنز ، عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی ، دارای نشان Mn و عدد اتمی 25 می‌باشد. منگنز فلزی است که به طور گسترده ای در بافت های بدن گیاهان و حیوانات وجود دارد. این فلز یک مادهٔ معدنی کمیاب نامیده میشود زیرا به مقدار بسیار کم در بدن انسان یافت میشود. بدن ما تقریباً حدود ۲۰ میلی گرم منگنز، به طور عمده در استخوان ها، ذخیره دارد. منگنز در ...

تعداد صفحه: ۲۹ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

تاریخچه : تاریخچه جداسازی مواد کلوئیدی از محلولها توسط صافیهای غشایی به قرن گذشته بر می گردد . جداسازی آنزیمهای پروتئینها در مقیاس آزمایشگاهی بوسیله غشاء نیمه تراوا با دیالیز انجام میپذیرفت . به دلیل کسل کننده بودن و نیاز به مدت طولانی در این روش تلاشی جهت بکارگیری آن در مقیاس صنعتی برای جداسازی مواد کلوئیدی و تغلیظ صورت نمی پذیرفت . تکامل و توسعه فراپالایش در مقیاس صنعتی پس از ...

تعداد صفحه: ۲۴ دسته بندی: مهندسی عمران

راه های راه های مقاوم سازی ساختمان ها ساخت خانه های متحرک یکی از متدهای پیشرفته در امر مقاوم سازی در برابر زلزله است از این روش در ساخت ساختمان ها، آپارتمان ها، کارخانه ها و ساختمانهای مراکز تجاری استفاده می شود. این روش بسیار کم خرج است و در مناطقی که از نظر مقاومت در مقابل زلزله از سطح پایینی برخوردارند و در نواحی زلزله خیز سراسر جهان واقع شده اند بسیار مناسب و مقرون به صرفه ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

اثر شیر و فراورده های شیری در پیشگیری از سرطان متاسفانه امروزه سرطان یکی از بیماریهای شایع می باشد.سرطان روده ی بزرگ سومین سرطان پرشیوع در جهان است که همه ساله قربانیان زیادی بر جای می گذارد. میزان شیوع ابتلا به این بیماری در زنان و مردان یکسان است. در ابتلا به انواع سرطان، عوامل گوناگونی از جمله عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی نقش عمده ای ایفا می کنند. تحقیقات، ثابت کرده است که، ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: علوم تغذیه

تاثیر انواع روش های پخت بر روی خاصیت مواد غذایی پختن نه تنها مزه، بو و ظاهر مواد غذایی را بهبود می بخشد، بلکه می تواند قابلیت هضم آنها را نیز افزایش دهد. برای مثال، گوشت سفت چنانچه با روش مناسبی طبخ شود، نرم تر می شود و این عمل جویدن و هضم آن را آسان تر می کند. همچنین در عمل پخت تغییراتی در میزان مواد مغذی موجود در ماده غذایی رخ می دهد که این تغییرات بستگی زیادی به روش پخت و ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: علوم تغذیه

تاثیر انواع روش های پخت بر روی خاصیت مواد غذایی در مطلب قبلی در مورد تاثیر روش جوشاندن بر روی مواد غذایی توضیح دادیم . در این مطلب تاثیر سایر روش های حرارت مرطوب ( بخارپز و آرام پز ) و روش حرارت خشک را مورد بررسی قرار می دهیم. بخارپز کردن : در این روش از بخار تولید شده توسط آب جوش برای پخت ماده غذایی استفاده می شود. از آنجا که تماس بین ماده غذایی و آب در این روش کمتر از روش ...

تعداد صفحه: ۲۱ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

تعریف خشک کردن، یکی از روش های نگهداری طولانی مدت از غذاهاست. این فرایند با گرفتن آب موجود در ماده غذایی صورت می گیرد. آب خود سبب فساد ماده غذایی شده و به رشد موجودات ریز زنده کمک می کند. معمولاً آب موجود در ماده غذایی ضمن تبخیر از دست می رود (خشک کردن در جریان هوا، خشک کردن زیر نور آفتاب، دودی کردن یا خشک کردن به وسیله باد). اما در خصوص خشک کردن ماده غذایی به وسیله منجمد کردن ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

مهمترین گروه از پروتئینها هستند که انجام واکنشهای بیوشیمیایی و سرعت بخشیدن به آنها را بر عهده دارند و به همین دلیل این ترکیبات کاتالیزگرهای زیستی نامیده می‌شوند که به عنوان کاتالیزگرهای یاخته‌ای نیز معروفند. مقدمه آنزیمها ترکیباتی هستند که می‌توانند سرعت واکنش را تا حدود 107 برابر افزایش دهند. آنزیم مانند یک کاتالیزگر غیر آلی میزان واکنش را با پایین آوردن انرژی فعال سازی واکنش ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: علوم تغذیه

ارزش غذایی سیب زمینی و روش های نگه داری آن به طریقه سنتی و صنعتی میزان تولید سیب زمینی در سال ۱۳۷۹،۲/۴ میلیون تن درسال بوده است. مواد غذایی از زمان برداشت در معرض فساد و بروز ضایعات متنوع قرار می گیرند که با توجه به نوع ماده غذایی میزان ضایع شدن آن ها متغیر بوده و گاهی ممکن است در مدت چند ساعت، مواد غذایی به کلی غیر قابل مصرف شود. سیب زمینی به علت دارا بودن آب زیاد، از فساد ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: علوم پزشکی

پاسخ های هورمونی نسبت به فعالیت های ورزشی و تمرینات جسمانی فعالیت ها و تمرینات جسمانی سبب آن می گردد که سطوح برخی از هورمون ها در مقایسه با مقادیر استراحت افزایش یا کاهش پیدا کنند. اگر چه اهمیت فیزیولوژیکی بسیاری از این تغییرات در حال حاضر شناخته نشده؛ این واقعیت که آن ها حتی نسبت به فعالیت های ورزشی عکس العمل نشان می دهند، خود کمال اهمیت را دارد. یکی از بررسی های عالی و عمیق ...

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت