دانلود تحقیق و مقاله دانش آموزی و دانشجویی در مورد سیاه شدگی دانه برنج

براساس جستجوی مقاله و تحقیق دانشجویی در مورد سیاه شدگی دانه برنج تعداد 100 مورد در سایت یافت گردید که می توانید پس از مطالعه عناوین این تحقیقات و مقالات دانش آموزی و دانشجویی برای دانلود تحقیق در مورد سیاه شدگی دانه برنج و یا دانلود مقاله درباره سیاه شدگی دانه برنج اقدام نمائید:

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

بیماری پوسیدگی سیاه ابتدا بوسیله Iwadura (1931) در ژاپن شرح داده شده است. این بیماری از کره، منچوری و تایوان نیز گزارش گردیده است. علائم این بیماری بصورت سیاه شدگی قسمتی یا لکه‌های سیاه رنگ در انتها یا در وسط گاهی در قاعده دانه پوست کنده می‌باشد. عامل بیماری در لایه الورن و قسمت بالایی آندوسپرم نفوذ کرده، باعث مرگ بافت آلوده و در نتیجه تغییر رنگ آنها به سیاهی می‌شود عامل بیماری ...

تعداد صفحه: ۶۲ دسته بندی: علوم اجتماعی و جامعه شناسی

حجاب یکی از احکام اسلامی است که برای مردان و زنان وضع شده است. بخشی از این احکام که در سوره نور مورد اشاره قرار گرفته‌اند مربوط به حجاب زنان میباشند که در بحث از حجاب معمولا بیشتر به این آیات اشاره می‌شود. اگرچه حجاب اختصاص به مردان نداشته و بین مرد و زن مشترک است ولی از آنجا که احکام مربوط به زنان مشکلتر بوده و نمود بیشتری دارد بسیاری از حجاب فقط متوجه احکام مربوط به زنان ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

واریته‌های برنج از نظر طول دانه به چهار گروه زیر تقسیم بندی شده‌اند. 1- گروه برنج‌ های خیلی طویل، دانه آنها دارای بیش از 7 میلی متر طول هستند. 2- گروه برنج‌های طویل که بین 6 تا 7 میلی متر طول دارند. 3- گروه برنج‌های متوسط که طول آنها بین 5 تا 99/5 میلی متر می‌باشند. 4- گروه برنج‌های کوتاه که بطول کمتر از 5 میلی متر می‌باشند. طبقه‌بندی واریته‌های برنج از لحاظ طول دانه 1- دانه ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

این آفت اولین بار در سال 1341 در مزارع برنجکاری شلمان و چند منطقه دیگر گیلان مشاهده و شناسایی شد و هم اکنون در اکثر مناطق برنجکاری گیلان و مازندران گسترش دارد. این آفت در کشورهایی نظیر عراق افغانستان، پاکستان، هندوستان، گینه، ژاپن، چین، فرانسه، آمریکا، انگلستان، استرالیا و ... شایع است. مرفولوژی: طول پروانه، در انواع نر و ماده متفاوت بوده و از 13 تا 5/17 میلی‌متر متغیر است و عرض ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: زبان های خارجی

این بیماری در کلیه نواحی آسیا شایع است و در تایوان خیلی خسارت می‌زند. علائم بیماری بصورت لکه‌های خاکستری قهوه‌ای با حاشیه قهوه‌ای و مرکز خاکستری در سطح فوقانی غلاف برگ نزدیک به خوشه است. خوشه‌ها پوشیده و قسمت عمده‌ای از آن داخل غلاف باقی می‌ماند. این بیماری در حرارت 20 تا 28 درجه سانتی‌گراد به شدت توسعه یافته و در زیر 13 درجه، رشد نمی‌نماید این بیماری گاهی روی ساقه‌های آلوده به ...

تعداد صفحه: ۱۷ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

عامل این بیماری، قارچی است که شکل کامل آن بنام Cochliobolus miyabeanus (Ito & kuriboyashi) Dre = optliobolus miyabeanus و شکل ناقصل آن Helminthosporium oryzae Breda et Haan Drechslera oryzae ( = می‌باشد. که در حالت جنسی، متعلق به راسته sphaeriales و از رده Ascomycetes است. این قارچ روی محیط کشت، ایجاد سیلیوم‌های خاکستری تا قهوه‌ای تیره رنگ نموده و کنیدیهای آن قهوه‌ای، کمی خمیده، ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

تاریخچه : این بیماری از سال 1828 در ژاپن بوسیله 1931 Ito و kimuro و شناخته شده و بوسیله Hori (1898) شرح داده شده است. وی اشتباها عامل آن را قارچ Fusaxium heterosporum Nees دانست Fujikuro مرحله کامل قارچ را Lisea fujikuroi بوسیله Sawada, 1917 نامید که بعداً جزو گرانر Gibberella به نام (sawada) Ito G. fujikuroi و (Ito & kimuro) 1931 آورده شد. Kurosawa (1926) هیپرتروفی یا bakanae ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مهمترین علف های هرز در شالیزار برنج این علفها شامل سوروف ، اویار سلام ، قاشق واش ، تیر کمان آبی ، بندواش ، سل واش و …….. میباشند که هزینه مبارزه با این علفها بخش اعظمی از اقتصاد کشاورزی برنج را شامل میگردد . مهمترین آفات برنج در ایران از مهمترین آفات برنج که سالیانه خسارات هنگفتی را بر جای می گذارد کرم ساقه برنج ( Chilo Suppressalis ) می باشد . این آفت ، حشره ای است که برای ...

تعداد صفحه: ۵۲ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

فصل اول: مقدمه: برنج از گیاهان زراعی مهم قاره آسیاست . دانه برنج و فراورده های حاصل از آن نزدیک به 40 درصد غذای مورد نیاز نصف مردم جهان را تشکیل می دهد و از لحاظ تولید جهانی نیز می تواند با گندم برابری کند (1). برنج شامل دو گروه زراعی آسیایی و افریقایی است . در برنجهای گروه آسیایی برنج معمولی یا اوریزا ساتیوا[1] وجود دارد که بومی آسیاست (تصویر 1-1) . در گروه برنج آفریقایی اوریزا ...

تعداد صفحه: ۵۷ دسته بندی: علوم پزشکی

قرن بیستم میلادی را می توان قرن پیشرفتهای شگفت انگیز در علم فیزیک دانست بسیاری از اکتشافات و اختراعات علمی در زمان پیدایش به هیچ وجه به نظر نمی رسید که روزی بصورتی گسترده در سایر علوم کاربردهای روزمره بیابند از جمله این اکتشافات ،‌ اشعه لیزر است . اما طولی نکشید که با شناسائی خواص بیشمار این اشعه مشخص شد که می توان از آن بصورتی گسترده در تشخیص و درمان بیماری ها و حتی تغییر ...

تعداد صفحه: ۳۰ دسته بندی: علوم پزشکی

چاقی و اضافه وزن مسلماً با فشارخون بالا ارتباط دارد. شیوع این مشکل در افراد جوان دچار اضافه وزن دو برابر و در افراد مسن و چاق 50 درصد بیشتر از افراد دارای وزن طبیعی است. در مردان به ازای هر 10 درصد افزایش وزن، فشار خون 6/6 میلیمترجیوه بالاتر می‌رود. اکثر افراد مبتلا به پرفشاری علایمی ‌ندارند، اما این مشکل می‌تواند سبب آسیب حاد یا مزمن به بخش‌های مختلف بدن شود. در مغز این مشکل به ...

تعداد صفحه: ۷۹ دسته بندی: بهداشت

پیشگفتار : یکی از بهترین نشانه های خدا در ساختمان بدن انسان دهان ، زبان و دندانهای اوست . از آن جا که بهداشت دهان و دندان ، یکی از مهمترین شاخه های بهداشت عمومی به شمار می آید ، رعایت کامل مسائل بهداشتی در این زمینه برای حفظ سلامت دهان و دندان ها نیازمند آگاهی و توجه دقیق به آموزشهای صحیح بهداشتی می باشد . عوامل مهم و مؤثر برای به نتیجه رساندن این مطلب عبارتند از : عوامل محیطی ، ...

تعداد صفحه: ۴۲ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

به این گیاه در فارسی ماش سبز و یا ماش می گویند و در انگلیسی آن را Green gram ، mung bean و یا golden gram می گویند . نام علمی قدیمی آن نیز Phaseolus aureus بوده است . این گیاه بطور وسیعی در هندوستان وبرمه کاشته می شود . بومی هندوستان است اما در چین ، ایران ، ژاپن ، امریکا ، سریلانکا ، ویتنام و تا حد کمی در بعضی از قسمتهای افریقا می روید . سطح زیر کشت آن در دنیا حدود 5/2 میلیون ...

تعداد صفحه: ۷۴ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

چکیده: شوری یکی از مسائل بسیار مهم در رابطه با کشت گیاهان و گسترش کشاورزی است که عامل محدود کننده اساسی در تولیدات کشاورزی است. مهمترین تاثیر شوری در رابطه با جوانه زنی بذر و رشد رویشی گیاهان می‌باشد. با توجه به اثرات تحریک کنندگی هورمون های گیاهی به ویژه سیتوکینین‌ ها، اثر این هورمون در تحمل و مقابله در گیاه گندم (Triticum aestivum) و لوبیا (Phaseolus vulgaris) با شوری در شرایط ...

تعداد صفحه: ۳۵ دسته بندی: زمین شناسی

مقدمه : یونانیان قدیم مس را به نام کالکوChalco ورومیها به اسم آیسAes می‌شناختند. از آنجائیکه در زمانهای قدیم قسمت عمده مس از جزیره قبرسCyprium استخراج وبه روم فرستاده می شد رومیها این عنصر را آیس سیپریم نام گذاری کردند. از صفت سیپریمCyprium به مرور زمان اسمCuprum بدونAes بوجود آمد که در زبانهای اروپائی شکلهای مختلف به خود گرفت و امروزه در انگلیسی به Copper معروف است مس را میتوان ...

تعداد صفحه: ۱۲ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان کشت می شده است . در سال ۱۴۸۲ پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا کردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریکا برده شد و اکنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا کشت می شود . موز را هنگامیکه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند . موز انواع مختلف ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: محیط زیست و انرژی

دید کلی نفت یا پترولیوم نوعی قیر و یا بیتومین است که به صورت مجموعه‌ای از هیدروکربورهای مختلف ، به اشکال مایع و یا گاز در مخازن زیرزمینی وجود دارد. پترولیوم در شیمی و زمین شناسی ، اصطلاحا به ترکیبات هیدروکربوره‌ای اطلاق می‌شود که توسط چاههای نفت از داخل زمین استخراج می‌شوند. شکل اصلی پترولیوم در داخل مخازن به صورت گاز است که به نام گاز طبیعی نامیده می‌شود بخشی از پترولیوم در ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

گندم معمولی در محدوده وسیعی از شرایط آب وهوایی جهان رشد می‌کند ودر حقیقت این گیاه سازگارترین گونه های علات است . زمینهای زیادی در سرتا سر جهان در مقایسه با سایر گیاهان زراعی به کشت آن اختصاص داده شده است . زیرا گندم غذای اصلی انسان است که بطور مستقیم مورد مصرف قرار می‌گیرد . باین ترتیب سطح کشت وتولید جهانی آن از سایر محصولات بیشتر است . گر چه احتمالاً برنج ماده اصلی غذای نفوس ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

سویا : (Soya Bean) سویا یکی از گیاهان قدیمی بومی آسیا و منچوری چین و ژاپن است . این گیاه همیشه به صورت اهلی دیده شده است این گیاه به عنوان گیاه دانه روغنی از سال 1900 مورد استفاده قرار گرفته است و کشور آمریکا با تولید سالیانه صدها میلیون تن بزرگترین تولید کننده این گیاه می باشد . کشورهای برزیل ، چین ، آرژانتین از بزرگترین کشورهای تولید کننده این دانه می باشند . آمریکا 63% تولید ...

تعداد صفحه: ۱۷ دسته بندی: زمین شناسی

سنگ های رسوبی: سه جزء اصلی بافتی سنگ های رسوبی تخریبی عبارتند از: 1- دانه ها که در حد گراول ، ماسه ، و سیلت می‌باشند گراول 2- ماتریکس یا ماده زمینه که از ذرات دانه ریز در حد سیلت و رس تشکیل شده و دانه های رسوبی را در بر می‌گیرد. 3- سیمان که به صورت شیمیایی تشکیل شده وعمدتاً از جنس سیلیس و یا کربنات کلسیم می باشد، البته برخی از اوقات سیمان از جنس اکسید آهن نیز دربین دانه ها تشکیل ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: زمین شناسی

پیریت یا پیریت آهن یک کانی با فرمول شیمیایی FeS2 است. پیریت از لغت یونانی پیر به معنی آتش گرفته شده‌است. شاید این نامگذاری به علت تولید جرقه‌است که بر اثر برخورد با سنگ‌های دیگر حاصل می‌شود. این کانی را در کانی‌ شناسی قدیم ایران با مارکازیت یکی دانسته‌اند. در فارسی واژهٔ برنجه و سنگ نور نیز برای پیریت بکار برده می‌شود.[نیازمند منبع] ترکیب شیمیایی آن دارای ۰۰/۴۶ درصد آهن و ۴۵/۵۳ ...

تعداد صفحه: ۵۲ دسته بندی: علوم پزشکی

مقدمه بینایی مهمترین حس آدمی است زیرا بیش از 80 درصد اطلاعاتی که از محیط اطراف حاصل می‌آوریم از راه چشم است. چشم انسان اندامی کروی به قطر 5/2 سانتیمتر است که بوسیله تعدادی رباط در حدقه استخوانی آویزان است. شش ماهیچه بیرونی حرکت کرده چشم را به عهده دارند غده اشکی بطور مرتب سطح جلویی چشم را مرطوب نگه می‌دارد اعصاب و رگهای خونی چشم و بافت چربی و بافت پیوندی قسمتهای دیگر حدقه چشم ...

تعداد صفحه: ۲۰۰ دسته بندی: علوم آموزشی و مشاوره تحصیلی

آزمودنی شماره 1 توصیف آزمایشگر ازآزمودنی : کودک دارای نقص بینایی – آرام – بدون سؤال نقاشی را شروع کرد از گردی صورت آدمک / عدم استفاده از پاک کن. توصیف آزمودنی از نقاشی: (در حال پاسخ به سؤالها دارای اضطراب / تکان دان دستها و لرزش صدا) این کیه؟ یه دختره مامان و باباش دوستش دارن یا نه؟ آره دوسش دارن چی کار کرده؟ به یکی کمک کرده ، هیچوقتم کاربد نمی کنه. جنبه های کلی نقاشی: الف) محل ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: گردشگری و توریسم

قدمگاه ، سرزمین شادمانه های نیشابور در طول تاریخ اسلامی ، در بسیاری از ممالک اسلامی مکانهای متعددی به نام (( قدمگاه )) یا محل و جایگاه قدم پیغمبر (ص ) و ائمه اطهار ( ع ) شهرت یافته اند که مشهورترین آنها قدم الشریف در قبه الصخره ی بیت المقدس است که قدمگاه حضرت محمد است که از آنجا به معراج رفته است. وجه تسمیه ی قدمگاه رضوی نیشابور سنگ مربعی شکل سیاه رنگی است که ابعاد آن تقریبا ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: تاریخ

محمود دولت آبادی در سال 1319 در روستای « دولت آباد » سبزوار بدنیا آمد و دوران ابتدایی در روستای خود به پایان برده ، سخت کوش بوده و به یاد می آورد که یک بار هم در سال سوم دبستان تشویق شده . سر چشمهی خلاقیت ذهن دولت آبادی در روزگار کودکی و نوجوانی بر گمان شیفتگی او بر شنیدن حکایت و نقل ، داستان و داستان گویی است. او آغاز آشنایی جدی خود را با ادبیات معاصر با جنگ اصفهان و دیدن فیلم ...

تعداد صفحه: ۱۳ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

یکی از مهم ترین حبوبات در جهان لوبیا است . سطحی زیر کشت جهانی انواع لوبیا 24 میلیون هکتار است . از یان نظر در بین حبوبات مقام اول را دارا است . متوسط عملکرد جهانی انواع آن حدود 500 کیلو گرم در هکتار است 40 درصد از سطح زیر کشت آن در آسیا 30 درصد د رآمریکاست تقریبا 9 میلیون هکتار سطح زیر کشت انواع لوبیا در هندوستان ، 4 میلیون هکتار در برزیل ،5/1 میلوین هکتار در مکزیک، 3/0 میلیون ...

تعداد صفحه: ۴۹ دسته بندی: جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چهارشنبه سورى بخت‌گشائی شب چهارشنبهٔ آخر سال، یکى از شب‌هاى بسیار دلپذیر و شیرین ایرانى است. در این شب مردم شادى‌ها مى‌کنند و مجالس سور و سرور برپا مى‌سازند و آداب و مراسم مخصوصى انجام مى‌دهند که از هر جهت دل‌انگیز و زیبا است. این آداب و مراسم در هر نقطه و در هر شهرى رنگى مخصوص به خود مى‌گیرد و مطابق ذوق و سلیقهٔ اهالى هر محل به‌طرز خاصى اجراء مى‌گردد. در این شب در تمام شهرها و ...

تعداد صفحه: ۲۴ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه متاسفانه به علت عدم آشنایی برخی از فعالان بخش تولید قارچ صدفی به فنون بازاریابی صحیح و ارایه نامناسب قارچ، ویا ارایه قارچهایی با کیفیت پایین به بازار و همچنین وجود رقابت ناسالم در بین تولید کنندگان قارچ صدفی، درحال حاضرتولید قارچ به صورت صنعتی علیرغم یاز بازار، سودآوری پایینی دارد. عدم اطلاع رسانی صحیح وبعضا ارایه اطلاعات غلط و ناکافی و خودداری از تصویر وضعیت حال و آینده ...

تعداد صفحه: ۱۱ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

تعریف اسپان[1]، در واقع بذر قارچ بشمار رفته و شامل توده سفید رنگ میسلیومی حاصل از کشت خالص قارچ در مراحل قبلی است که به روش خاص آزمایشگاهی بر روی یک ماده ناقل کشت شده و از آن برای تلقیح در بستر کاشت آماده استفاده می‌گردد. ماده ناقل بر حسب نوع قارچ متفاوت بوده که از این نظر؛ می‌توان اسپان‌ها را به دو نوع بذری (ماده ناقل بذر چاودار) و غیر بذری (با ماده ناقل کود اسب؛ پرلیت و یا ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: بهداشت

تغذیه در دوران بارداری: تغذیه صحیح بیشترین اثر را بر سلامت جنین دارد. خانم هاى باردار مى توانند همان غذاهایى را که در دوران غیر باردارى مصرف مى نمودند در باردارى هم مصرف نمایند، اما باید مواظب باشند که غذاهاى مصرفى آنها حاوى تمام مواد لازم براى رشد جنین و سلامت مادر باشد. غذاى روزانه خانم باردار باید حاوى کلیه گروههاى غذایى باشد. گروه هاى غذایى عبارتند از: 1-غلات: این گروه منبع ...

تعداد صفحه: ۸۹ دسته بندی: علوم پزشکی

مقدمه خفگی به صورتهای زیر ممکن است صورت وقوع یابد و در اثر نرسیدن اکسیژن به مراکز حیاتی موجب مرگ می­شود. الف انسداد مجاری تنفسی که به سه صورت زیر اتفاق می­افتد: 1 انسداد مجاری تنفسی در اثر ورود اشیاء یا اجسام خارجی به داخل حنجره و نای یا گرفتگی حنجره در اثر بیماریهای مختلف (اسپاسم) و یا خیز شدید حنجره در اثر بیماریها، حساسیتها و التهاب مجاری تنفسی، در اثر عوامل میکروبی یا ...

تعداد صفحه: ۳۹ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

چکیده: بیماری لکه قهوه‌‌ ای (Brown spot) برنج، یکی از بیماری های بذر زاد برنج است که در کلیه مراحل رشدی از خزانه تا مزرعه روی گیاه دیده می‌‌شود و خساراتی را از جنبه کیفی و کمی بر روی محصول بوجود می‌‌آورد. هر چند این بیماری در بیشتر نقاط کشور که در آنها برنج کشت می‌‌شود وجود دارد، ولی اطلاعات دقیقی از پراکندگی بیماری و تنوع گونه‌‌ها و همچنین میزان خسارتهای وارده موجود نیست. از ...

تعداد صفحه: ۲۴ دسته بندی: زیست شناسی

اهمیت اقتصادی: لارو مگس زیتون با تغذیه از گوشت میوه، باعث ریزش میوه ها قبل از برداشت، کاهش کیفیت روغن زیتون و ورود قارچهای پاتوژن از محل سوراخ ورودی لاروها شده که اسیدیته داخل میوه ها به میزان دو تا چهار برابر افزایش می یابد. نوع خسارت بستگی به نوع واریته میوه دارد. اگر میوه ها از واریته های کنسروی باشد تمام میوه آسیب می بیند و بازار پسندی محصول به واسطه خسارت مستقیم لاروها از ...

تعداد صفحه: ۱۰۳ دسته بندی: فیزیک

مقدمه در کودکی به ما یاد داده اند که هنگامی که بستنی می خوریم، اگر روی قالی بریزید و یا وقتی ازروی تاب به زمین می افتیم، گناه ازنیروی گرانش است. اگر از شما بخواهند حدس بزنید که آیا نیروی جاذبه خیلی ضعیف یا خیلی قوی است، چه می گویید؟ احتمالاً خواهید گفت: « فوق العاده قوی است » در این صورت در اشتباه خواهید بود. این نیرو به مراتب از سه نیروی دیگر (نیروی قوی هسته ای، نیروی ...

تعداد صفحه: ۲۲ دسته بندی: جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مقدمه: فلات ایران در بخشی از کروه زمین جای دارد که از دیدگاه لرزه خیزی و عملکرد گسلها بسیار فعال است. در این پژوهش ویژگییهای زمینشناسی گسلهای سمنان بررسی شده است که سعی شده همراه با گرد آوری داده های موجود و جمع آوری مطالب از منابع گوناگون ساختار زمین ساختی گسلها از نقطه نظر لرزه زمینساخت نیز مطلاعه شود. بطور کلی بررسی گسلهای سمنان نشان می دهد که آنها گسلهای کاری هستند. به این ...

تعداد صفحه: ۵۸ دسته بندی: جغرافیا و برنامه ریزی شهری

موقعیت جغرافیایی و تقسیمات سیاسی استان استان مازندران با حدود 24 هزار کیلومتر مربع مساحت بین 47 دقیقه تا 38 درجه و 5 دقیقه عرض شمالی و 50 درجه و 34 دقیقه تا 56 درجه و 14 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته ایت. دریای مازندران در شمال، استان تهران و سمنان در جنوب و استان های گیلان و گلستان به ترتیب در غرب و شرق آن قرار گرفته است. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری سال 1375 و ...

تعداد صفحه: ۲۹۴ دسته بندی: حقوق و فقه

باسمه‌‌‌‌تعالی مقدمه مترجم کتابی که پیش رودارید بخشی از سلسله بحثهای موضوعی است که تحت عنوان کلی«گفت‌وگوهای قرن جدید» ازسوی انتشارات دارالفکر لبنان منتشرمی‌شود. این مؤسسه ازچندی پیش با دعوت از اندیشمندان عرصه های مختلف علوم انسانی، موضوعات گوناگون این حوزه را مورد بحث وبررسی قرارداده وماحصل آنها را به چاپ رسانده است، بدین ترتیب که پس از تعیین موضوع ، پرسش‌هایی پیرامون آن مطرح ...

تعداد صفحه: ۳۴ دسته بندی: هنر

قلمدان در زمان های گذشته قلمدان از سه قرن پیش که وسایل تحریر به صورت امروزی وجود نداشت، بهترین وسیله فراگیری خواندن و نوشتن و مهمترین عامل تشویق مردم در آموختن خطاطی و خوشنویسی بود. هنرمندان سعی داشتند قلمدانها را طی سه قرن اخیر زیباتر و نفیس تر ساخته و به صاحبان ذوق و هنر و طالبان علم و ادب عرضه دارند. نکته ای که در اینجا قابل ذکر است، استفاده از قلمدان در روزگاران گذشته، برای ...

تعداد صفحه: ۴۱ دسته بندی: روانشناسی

مقدمه خداوند در قرآن کریم می فرماید : « خودتان را به دست خود به هلاکت نیندازید .» آشنایی انسان با مسایلی که باعث تباهی و نابودی او می شود ، لازم و ضروری است . وظیفه هر انسانی است که با درس گرفتن از سیره ی پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) ، در زمینه ی سلامت جسم و روان خود بکوشد . یکی از مسائل و مشکلات جامعه ی بشری ، استفاده از دخانیات و مواد اعتیاد آور است . این مواد علاوه بر آن که ...

تعداد صفحه: ۴۷ دسته بندی: مهندسی صنایع

پیشگفتار : برای ساخت بتن های ویژه در شرایط خاص نیاز به استفاده از افزودنی های مختلفی می باشد. پس از پیدایش مواد افزودنی حباب هواساز در سالهای 1940 کاربرد این ماده در هوای سرد و در مناطقی که دمای هوا متناوباً به زیر صفر رفته و آب بتن یخ می زند، رونق بسیار یافت. این ماده امروز یکی از پر مصرف ترین افزودنی ها در مناطق سرد نظیر شمال آمریکا و کانادا و بعضی کشورهای اروپایی است. ساخت ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

سرکه نتایج تحقیق و بررسی دانشمندان در مورد فواید سرکه سیب و خواندنیهایی درباره سرکه امروز از تلفیق چند مقالخ علمی و مفید و نتایج تحقیق دانشمندان راجه به سرکه برای شما عزیزان مقاله ای کامل و جامع در راستای دانستنیهای سرکه و نحوه استفاده آن ارائه کرده ام امیدوارم مورد استفاده و بهره عزیزان قرار گیرد... سرکه تعریف: سرکه مایع ترشی است که از اکسید شدن اتانول موجود در آب سیب، ماء ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

قرن هاست که به مواد غذایط و نوشابه ها رنگ اضافه می شود. قبل از اینکه روش تولید رنگ های مصنوعی در سال 1856 کشف گردد, از عصاره های طبیعی حیوانی, گیاهی و معدنی استفاده می شد. جاذبه مواد غذایی حاوی رنگ, اشتها را تحریک کرده و لذت خوردن غذا را افزایش می دهد. همچنین به سهولت می توان نشان داد که رنگ, اهمیت زیادی در احساس عطر و طعم دارد. اگر رنگ و عطر و طعم در مواد غذایی با یکدیگر ...

تعداد صفحه: ۱۶ دسته بندی: علوم تغذیه

مقدمه : حفظ تعادل مواد غذایی در کودکان به آسانی میسر نیست زیرا نیازهای غذایی آنها با رشدشان تغییر می‌کند علاوه بر این که سلیقه و عادات غذایی و میزان فعالیت‌شان نیز متغیر است. نیازهای غذایی یک کودک براساس سن ، سایز و متابولیسم بدن، شرایط سلامت آنها و سایر عوامل عوض می‌شود. نوزادان همه نیازهای غذایی‌شان را از طریق شیر مادر یا شیر خشک تامین می‌کنند. سنی که در آن کودک می‌تواند غذای ...

تعداد صفحه: ۲۲ دسته بندی: علوم پزشکی

ویتامین این ویتامین جزودسته ویتامین های محلول در چربی بوده و برای تامین سلامتی بشر بسیار مفید و لازم است برای تولید مثل بیناَََََیی تنظیم رشد سلولی و سیستم ایمینی بدن حیاتی میباشد بدن می تواند آن را در انساج پر چرب بخصوص کبد ذخیره کند. بخصوص بتاکاروتن به یک گره از مواد شیمیایی که ضد اکسیدانAویتامین نامیده می شوند تعلق دارد.این ویتامین در برابر اکسیژن حساس است و در چربی حل می شود ...

تعداد صفحه: ۱۱ دسته بندی: علوم پزشکی

زردی (یرقان) چیست؟ زردی یک بیماری نیست اما نشانه ای است که در بعضی بیماریهای مختلف ممکن است اتفاق بیافتند. زردی باعث زرد رنگ شدن رنگ پوست و صلبیه چشم می شود که این زردی به علت میزان بالای بیلی روبین شیمیایی در خون است. بیلی روبین (رنگدانه ای است که از انحطاط هموگلبین ایجاد می شود و در سرم خون یافت می شود و به دو شکل طبقه بندی نشده ، آزاد یا درهم نپاهیخته و دی گلوکورنور ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: علوم تغذیه

مقدمه : حفظ تعادل مواد غذایی در کودکان به آسانی میسر نیست زیرا نیازهای غذایی آنها با رشدشان تغییر می‌کند علاوه بر این که سلیقه و عادات غذایی و میزان فعالیت‌شان نیز متغیر است. نیازهای غذایی یک کودک براساس سن ، سایز و متابولیسم بدن، شرایط سلامت آنها و سایر عوامل عوض می‌شود. نوزادان همه نیازهای غذایی‌شان را از طریق شیر مادر یا شیر خشک تامین می‌کنند. سنی که در آن کودک می‌تواند غذای ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: علوم پزشکی

(بتاکاروتن)A ویتامین این ویتامین جزودسته ویتامین های محلول در چربی بوده و برای تامین سلامتی بشر بسیار مفید و لازم است برای تولید مثل بیناَََََیی تنظیم رشد سلولی و سیستم ایمینی بدن حیاتی میباشد بدن می تواند آن را در انساج پر چرب بخصوص کبد ذخیره کند. بخصوص بتاکاروتن به یک گره از مواد شیمیایی که ضد اکسیدانAویتامین نامیده می شوند تعلق دارد.این ویتامین در برابر اکسیژن حساس است و در ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: بهداشت

توجه به این نکته ضروری است که هر چند مو از سلول های مرده تشکیل شده ولی خود از وضع درون انسان حکایت می کند. نگهداری از مو از جمله حساسیت های یک فرد اجتماعی است و مو که خود سلولی بی جان است به انسان جان می بخشد تصور یک انسان بدون مو، ابرو و مژه که بیشتر به یک روح شبیه است تصوری ترسناک است. متأسفانه برخی محصولات آرایشی و به اصطلاح بهداشتی بیش از سودی که به مو برسانند ضرری می رسانند ...

تعداد صفحه: ۱۵۷ دسته بندی: مهندسی صنایع

چکیده افزایش جمعیت به ویژه در کشورهای در حال توسعه که به لحاظ منابع چوبی فقیرند و ازدیاد تقاضا بار دامنه وسیعی از تولیدات حاصل از فیبر ، فشار زیادی را بر منابع چوبی اعمال نموده . با توجه به مفهوم توسعه پایدار که در آن هم حمایت از اکوسیستم و هم خواسته های در این پروژه به ارائه فرآیندهای تولید کاغذ از منابع فیبری کشاورزی پرداخته شده است . منابع فیبری کشاورزی از محصولات فیبری یا پس ...

تعداد صفحه: ۲۵۶ دسته بندی: علوم پزشکی

بررسی سی تی اسکن با اشعه الکترون EBCT و مزایای آن (ELECTRON Beam Computed Tomography ( EBCT ( سی تی اسکن ) (ELECTRON Beam Computed Tomography ( EBCT با اینکه ظهور دستگاه CT اسکن و عرضه انواع spiral و mutislice آن ابزار توانمندی را برای تصویربرداری از اندامهای درون بدن فراهم کرده اند ، ولی هنوز هم تصویربرداری از اندامهای متحرک مثل قلب یکی از محدودیتهای این ابزار است . هر نوع ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: علوم اجتماعی و جامعه شناسی

شاید،زنان را بتوان اولین قربانیان مدرنیسم به حساب آورد. چرا که همراه با انقلاب صنعتی وظهور کارگاه ها وکارخانه های بزرگ تولیدی ،گرایش ونیاز شدیدی به نیروی کار ارزان و کم توقع پیداشد.بهترین گزینه پیش روی کارخانه داران برای این امر، زنان بودند که نسبت به مردان بسیار کم توقع تر بی سروصداتر مطیع تر ومنظمتر بوده واحیانا برای سوء استفاده های جنسی نیز مناسب بودند.بدین ترتیت زنان وحتی ...

تعداد صفحه: ۶۸ دسته بندی: زمین شناسی

معدن سرب و روی کوشک در فاصله 165 کیلومتری شرق یزد و در 45 کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق در عر ض جغرافیایی 31درجه و 40 دقیقه و طول جغرافیایی 55 درجه و45 دقیقه در حاشیه کویر لوت واقع شده است . ارتفاع بلند ترین کوه همجوار معدن از سطح دریا 2302 متر و ارتفاع نواحی ساختمانی و تاسیساتی حدود 2000 متر است . معدن سرب و روی کوشک از دیرباز مورد توجه معدنکاران قدیمی بوده است. آثار کارهابی ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات

مقدمه : آنچه مسلّم است و از کتاب های موجود پیداست حجاب در قبل از اسلام در بین ملّت های یهود ، ایران باستان و هند وجود داشته است. و این قانون حجاب از قانون حجاب اسلامی بسی سخت تر بوده است. ویل دورانت می گوید : 1 ( اگر زنی به نقض قانون یهود می پرداخت مثلا بدون آنکه چیزی بر سر داشته باشد به میان مردم می رفت و یا در خانه آنقدر بلند صحبت می کرد که همسایگانش صدایش را می شنیدند شوهر حق ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

مقدمه آرد، یکی از اجزای مهم در تهیه ی انواع غذاها است. ماده ی پودر مانندی است که از دانه ی غلات یا سایر مواد نشاسته ای بدست می آید. معمولاً آرد را از آسیاب نمودن دانه ی گندم تهیه می کنند؛ اما از دانه ی ذرت، گندم سیاه یا (چاودار)، جو، نخود و برنج هم آرد تهیه می شود. اساس آرد را نشاسته تشکیل می دهد که خود، یکی از پیچیده ترین انواع هیدرات کربن می باشد. معمولاً وقتی سخن از آرد به ...

تعداد صفحه: ۵۴ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

غَلات در واقع گونه‌ای از خانواده گندمیان (گرامینه ها) هستند که گیاهان علفی تک لپه‌ای بوده و دانه‌های ریز آنها، مصرف خوراکی دارد. غلات گیاهانی یک ساله هستند، یعنی چرخهٔ زندگی خود را در یک فصل زراعی به پایان می‌‌رسانند. گونه‌های سردسیری غلات (گندم، جو و چاودار) در فصل پاییز و اوایل بهار کشت شده و در اواسط تا اواخر تابستان هم برداشت می‌‌شوند. گونه‌های گرمسیری غلات (برنج، ذرت، ذرت ...

تعداد صفحه: ۳۳ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

چای یک نوشیدنی است که با دم کردن برگها،جوانه ها یا شاخه های فرآوری شده بوته چای گونه Camellia sinensis به مدت چند دقیقه درآب داغ درست می شود. فرآوری آن می تواند شامل اکسیداسیون (تخمیر)، حرارت دهی، خشکسازی و افزودن گیاهان، گلها، چاشنیها و میوه های دیگر به آن باشد. چهارنوع چای خالص وجود دارد: چای سیاه، چای اولانگ، چای سبز وچای سفید . اصطلاح چای گیاهی معمولا" به مواد دم کرده میوه ...

تعداد صفحه: ۴۵ دسته بندی: زیست شناسی

املاح معدنی ترکیبی از شبه فلزات مانند کلر cl، کربنC ،هیدروژن H،گوگرد S ،ازت N ،فسفر P ،فلوئورF ،برم Br ، ارسنیک As وفلزات مختلف مثل ؛ سدیم Na ،پتاسیم K،منیزیم Mg،منگنزMn ،آهن Fe،روی Zn،مسCu ، نیکل Ni،کوبالتCDوآلومنیوم Alوسرب Pbو . . . . می باشد . این املاح دربدن انسان قابل هضم و جذب می باشد وقسمت اعظم رشد ونمو بدن وفعل وانفعالهای شیمیائی و فیزیولوژی بوجود آنها بستگی دارد . چون ...

تعداد صفحه: ۳۰ دسته بندی: علوم پزشکی

املاح معدنی ترکیبی از شبه فلزات مانند کلر cl، کربنC ،هیدروژن H،گوگرد S ،ازت N ،فسفرP ،فلوئورF ،برم Br ، ارسنیک As وفلزات مختلف مثل ؛ سدیم Na ،پتاسیم K،منیزیم Mg،منگنزMn ،آهن Fe،روی Zn،مسCu ، نیکل Ni،کوبالتCDوآلومنیوم Alوسرب Pbو . . . . می باشد . این املاح دربدن انسان قابل هضم وجذب می باشد وقسمت اعظم رشد ونمو بدن وفعل وانفعالهای شیمیائی وفیزیولوژی بوجود آنها بستگی دارد . چون ...

تعداد صفحه: ۲۱ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه واژه ارزن در مورد محصولات مختلف علفی به کار می رود که بذرهای آن برای مصرف انسان یا تغذیه حیوانات اهلی برداشت می شود . سورگوم را در بسیاری از قسمت های آفریقا و آسیا ، ارزن قلمداد می کنند و ذرت جارویی تحت عنوان ارزن جارویی در استرالیا شناخته می شود . در مقایسه با دیگر غلات دانه ریز ، ارزن به طور معمول مناسب خاک هایی با حاصل خیزی کمتر بوده و در شرایط نامناسب مانند گرمای شدید ...

تعداد صفحه: ۶۵ دسته بندی: زیست شناسی

چکیده سیانوباکتر ها (جلبک‎ های سبز ‎- آبی) جزء پروکاریوت‎ها محسوب می‎شوند. این فیتوپلانکتون‎ها معمولاً در آب‎های شیرین و لب شور یافت می‎شوند و از لحاظ شکل ظاهری به دو گروه رشته‎ای و کلنی تقسیم می‎شوند. سیانوباکترها در هنگام بلوم (شکوفایی)، سمومی را تولید می‎کنند که سلامت آب آشامیدنی را به مخاطره می‎اندازند و اثرات مضری بر روی موجودات زنده دارند. این سموم عبارتند از: ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

کیفیت دانه برنج به وسیله خواص فیزیکی و شیمی فیزیکی آن تعیین می شود. خواص فیزیکی شامل اندازه و شکل دانه، راندمان تبدیل، درجه تبدیل و ظاهر دانه است. کیفیت پخت و خوراکی توسط خواص شیمی فیزیکی متعددی نظیر محتویات آمیلوز، درجه حرارت ژلاتینی و پیوستگی ژل یا همبندی ژل مورد سنجش قرار می گیرد. تانگ و همکاران بین آمیلوز و همبندی ژل و نیز بین آمیلوز و درجه حرارت ژلاتینی رابطه معنی دار بالا، ...

تعداد صفحه: ۱۱ دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور

مقدمه دانه ذرت یکی از انواع دانه‏های غلات است که به واسطه فراوانی نشاسته در آن ارزش غذایی نسبتا زیادی دارد و از این رو در جیره خوراکی دام و طیور و آبزیان به عنوان ماده اولیه انرژی‏زا به مقدار زیاد مورد استفاده قرار میگیرد . ذرت علاوه بر نشاسته دارای مواد مغذی دیگری مانند مواد پروتئینی , چربی , ویتامین و املاح نیز می‏باشد . 1 - هدف هدف از تدوین این استاندارد , تعیین ویژگیها , ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه واژه شلتوک از کلمه هندی چلتو (chalto ) گرفته شده و در زبان انگلیسی به شلتوک ( دانه برنج همراه با پوست ان ) Rice Paddy گفته می شود . نام برنج از زبان هندی گرفته شده که به آن Ariai می گویند . در زبان انگلیسی به برنج Rice گفته می شود که همان نام عمومی برنج است . در زبان فرانسه Riz ، در زبان ایتالیایی Rizo ، روسی Ris و در زبان المانی Ries می گویند . نام علمی آن Oryza Satival ...

تعداد صفحه: ۲۱ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

نام علمی : Carum cavi L. نام انگلیسی : Caraway خانواده : Apiaceae خصوصیات گیاه شناسی : گیاهی است علفی و دو ساله با ارتفاع 5/1 -1 متر با برگهای دانه دار و گل آذین چتر مرکب که در سال دوم تشکیل می شود، گلهای آن به رنگ سفید یا صورتی با گل آذین چتر می باشند . اقلیم مورد نیاز گیاه : نوع خودروی آن اغلب در چمنزارها، چراگاه ها، علفزارها و کنار جاده ها در مناطق مرطوب می روید و احتمالاً ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

نقش کشت بافت در توسعه تحقیقات برنج - باززایی گیاهان هنگامی که پینه‌های مشتق از پروتوپلاست به بزرگی 2 میلی‌متر رسیدند، در یک محیط غذایی باززایی کشت می‌شوند. معمولاً از محیط غذایی N6 بدون تنظیم کننده رشد یا با سیتوکنین (یک میلی‌گرم بر لیتر کینیتن) به عنوان محیط غذایی باززایی استفاده می‌شود (جدول 2-3). عبداله و همکاران (1986) ثابت کردند که محیط غذایی N6 به دلیل این که غلظت آمونیوم ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: زمین شناسی

برای تعیین دانه‌ بندی مناسب در ابتدا لازم است تا موارد ذیل بخوبی شناخته شوند: الف- سطح مخصوص دانه‌ها: آنچنانکه پیشتر نیز ذکر شد، هر چه مقدار سنگدانه بیشتر باشد (یا به عبارت دیگر مقدار سیمان مصرفی در بتن کمتر شود)، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌تر است. اما از طرف دیگر در مخلوط بتن دوغاب سیمان باید به اندازه‌ای موجود باشد که بتواند سطح دانه‌ها را بپوشاند. پس اگر سطح دانه‌ها کمتر ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مهمترین علف های هرز در شالیزار های برنج این علفها شامل سوروف ، اویار سلام ، قاشق واش ، تیر کمان آبی ، بندواش ، سل واش و …….. میباشند که هزینه مبارزه با این علفها بخش اعظمی از اقتصاد کشاورزی برنج را شامل میگردد . مهمترین آفات برنج در ایران از مهمترین آفات برنج که سالیانه خسارات هنگفتی را بر جای می گذارد کرم ساقه برنج ( Chilo Suppressalis ) می باشد . این آفت ، حشره ای است که برای ...

تعداد صفحه: ۲۸ دسته بندی: زیست شناسی

تاریخچه: مورچه‌ های سیاه آتشین وارده، به طور اتفاقی از آمریکای جنوبی به صورت تغییرپذیر وراد آلباما شده‌اند. اوّلین گزارش در سال 1918 داده شد. توزیع آن تاکنون منحصر به قسمتهایی از می‌سی‌سی‌پی و آلیاما شده است. مورچه های قرمز آتشین وارده از حدود سال 1930 وارد شده‌اند و بیشتر از 260 میلیون جریب زمین در نه منطقه جنوب شرقی آمریکا آلوده شده‌اند که شامل بیشتر قسمتهای فلوریدا، جورحیا، ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه تهیه بذر سالم و قوی نقش مهمی در افزایش محصولات کشاورزی دارد. کشورهای پیشرفته جهان سال‌های زیادی را برای دستیابی به یک برنامه مدون برای تهیه و تکثیر بذور سالم صرف کرده‌اند. در ایران نیز از بدو تاسیس موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر، برنامه‌های تکثیر و تولید بذور محصولات مختلف، در دست اجرا بوده است. هدف از کنترل و تهیه بذر سالم، حفظ خلوص ژنتیکی بذور اصلاح شده است که طی سالیان ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

علف های هرز برنج و آفات برنج: این علفها شامل سوروف ، اویار سلام ، قاشق واش ، تیر کمان آبی ، بندواش ، سل واش و …….. میباشند که هزینه مبارزه با این علفها بخش اعظمی از اقتصاد کشاورزی برنج را شامل میگردد . مهمترین آفات برنج در ایران از مهمترین آفات برنج که سالیانه خسارات هنگفتی را بر جای می گذارد کرم ساقه برنج ( Chilo Suppressalis ) می باشد . این آفت ، حشره ای است که برای اولین بار ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: تحقیق و مقاله رایگان

بیشتر برگهای گیاه مسن حدوداً در موقع گل دادن مورد حمله این قارچ قرار می‌گیرند. لکه‌هایی گاهی روی غلاف برگ و گلومها نیز مشاهده می‌شوند. این بیماری از تمام دنیا، جز کشورهایی اروپایی گزارش شده است، ابتدا از ژاپن در 1910 گزارش گردید. نشانه بیماری از لکه‌های کروی تا بیضوی متفاوت بوده که به رنگ روشن تا قهوه‌ای می‌باشند و تعداد زیادی لکه ریز کشیده و استوانه‌ای ایجاد می‌نماید که موازی ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

این آفت اولین بار در سال 1348 از مزارع برنج ممنسی فارس جمع‌آوری شده است. این آفت در مزارع برنجکاری مارژلان تاشکند، ترکمنستان، افغانستان و نواحی هرات و سرابی گسترش دارد. در ایران نیز در استانهای فارس و خوزستان مشاهده شده است. مرفولوژی: سر خرطومی برنج سکوسکی است با بدن کشیده، تخم مرغی، سیاه رنگ و روی آن دارای پولک‌های خاکستری روشن می‌باشد. طول حشره تقریباً دو برابر عرض آن است. ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه تاکنون میزان تولید برنج در جهان نتوانسته است جوابگری نیازهای مصرف کنندگان باهشد. علت این امر را باید در مسایلی همچون توسعه نیافتن زمین‌های مساعد کشت برنج، استفاده ناکافی از مکانیزاسیون در زراعت این محصول، ضعف مدیریت بهزراعی برنج، زیاد بودن سطح زیر کشت رقم‌های بومی و کم محصول و کاهش سطح زیر کشت رقم‌های پر محصول برنج جستو کرد. در کشور ما علاوه بر مسایل یاد شده و مشکلات عدیده ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه در راستای همکاری متقابل موسسه تحقیقات برنج کشور با موسسه تحقیقات بین‌المللی برنج (فیلیپین) به خصوص جناب آقای دکتر کوش محقق برجسته برنج جهان تعداد زیادی از لاین‌های برنج به منظور افزایش کیفیت رقم‌های پرمحصول برنج خالص شده، توسط کارشناسان معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران، آمل از نظر سازگاری، میزان محصول، مقاومت به آفت‌ها و بیماری‌ها، طول دوره رویش، خصوصیات کیفی و ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم تغذیه

مقدمه در راستای همکاری متقابل موسسه تحقیقات برنج کشور با موسسه تحقیقات بین‌المللی برنج (فیلیپین) خصوصاً جناب آقای دکتر کوش محقق برجسته برنج جهان تعداد زیادی از لاین‌های برنج به منظور افزایش کیفیت رقم‌های پرمحصول برنج خالص شده، توسط کارشناسان معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران (آمل) از نظر سازگاری، میزان محصول، مقاومت به آفات و بیماری‌ها، طول دوره رویش، خصوصیات کیفی و ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه برنج ، گیاهی است که به علت نیاز زیادی که اغلب مردم جهان به آن دارند در بین غلات بعد از گندم در سطح بسیار وسیعی از زمین های زراعتی برخی از کشور های مختلف جهان کشت می گردد. کشت و کار برنج در دنیا و تولید آن از نظر کیفیت و کمیت دارای اهمیت خاصی است، زیرا برنج یکی از نباتاتی است که دانه آن برای تامین غذای اصلی بیش از نصف مردم جهان(6/1 میلیارد نفر) بکار می رود. در بخش عظیمی از ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

تکنولوژی برنج هیبرید نزدیک به سه دهه پیش در کشور چین توسعه پیدا کرد و در حال حاضر حدود 15 میلیون هکتار از اراضی برنجکاری دنیا را پوشش داده است. ارقام برنج هیبرید به مقدار 30- 20 درصد بیشتر از ارقام اصلاح شده نیمه پا کوتاه محصول تولید می کند. بکار گیری این تکنولوژی در کشورهایی نظیر ویتنام، هند، فیلیپین، بنگلادش، میانمار، آمریکا و چین موجب افزایش عملکرد دانه و نیز افزایش درآمد ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه ایران با داشتن سطح زیر کشت برنج به میزان 620.000 هکتار جزو کشورهای عمده برنج خیز دنیاست مصرف کود و سم زیاد در این مزارع باعث آلودگی محیط زیست می‌گردد بنابراین از طرفی برای تولید بیشتر گرایش به مصرف کود زیادتر و از طرفی با مشکلات محیط زیستی مواجه هستیم. استان مازندران رتبه اول و گیلان و گلستان و خوزستان و فارس در رتبه‌های بعدی از نظر سطح زیر کشت قرار دارند مصرف بهینه کود در ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

تاریخچه : اشاره به بیماری بلاست برنج احتمالاً به زمانهای خیلی دور می‌رسد. در چین Soony Ying- shin در کتاب خود (utili zation of Natural Resources) که در سال 1637 منتشر شده است، چند بیماری قارچی برنج را تشریح نمود اولین علایم بیماری که او شرح داده پژمردگی نشاء‌های برنج می‌باشد، وی در آن موقع آنرا در اثر حرارت و گرمای خورشید که در دانه‌ها نفوذ می‌کرده دانسته است که دانه‌ها قبل از ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

مقدمه برنج، گیاهی است که بعلت نیاز زیادی که اغلب مردم جهان به آن دارند، در بین غلات بعد از گندم در سطح بسیار وسیعی از زمین‌های زراعتی برخی از کشورهای مختلف جهان کشت می‌گردد. کشت و کار برنج در دنیا و تولید آن از نظر کیفیت و کمیت، دارای اهمیت خاصی است، زیرا برنج، یکی از نباتاتی است که دانه آن برای تامین غذای اصلی بیش از نصف مردم جهان بکار می‌رود. حدود 95 درصد برنج آسیا به مصرف ...

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت