دانلود تحقیق و مقاله دانش آموزی و دانشجویی در مورد سبزی های میوه ای

براساس جستجوی مقاله و تحقیق دانشجویی در مورد سبزی های میوه ای تعداد 100 مورد در سایت یافت گردید که می توانید پس از مطالعه عناوین این تحقیقات و مقالات دانش آموزی و دانشجویی برای دانلود تحقیق در مورد سبزی های میوه ای و یا دانلود مقاله درباره سبزی های میوه ای اقدام نمائید:

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

بسمه تعالی پیشگفتار استاندارد روش نگهداری میوه‏ها و سبزیهای تازه در سردخانه که به وسیله کمیسیون فنی استاندارد روش نگهداری میوه‏ها و سبزیهای تازه در سردخانه زیر نظر کمیته ملی استاندارد مواد خوراکی و فرآورده‏های کشاورزی و تحت نظارت شورای عالی استاندارد در مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین گردیده است به استناد ماده یک (( قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه ...

تعداد صفحه: ۳۰ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

. مقدمه یکی از اهداف اصلی تحقیق روی آسیب در طول سرد کردن محصولات کشت شده یافتن روشهای موثر برای کاهش آسیب حاصل از سرد کردن است. محصولات تازه حساس به سرد کردن از فواید کلی نگهداری از طریق سرد کردن بهره مند نیستند و سریعاً اگر در یخچال نگهداری نشوند، نابود می شوند. اگر عمل سرد کردن در این بافتهای حساس افزایش داده شود و یا اگر ظهور علائم آسیب در طول سرد کردن به تاخیر بیفتد، در این ...

تعداد صفحه: ۶۳ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه گردآورنده : تحقیقات یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده توسعه کشاورزی است. فناوریهای جدید در زمینه تولیدات کشاورزی حاصل از تحقیقات دانشمندان و محققان در موسسات تحقیقات دولتی در گوشه وکنار جهان می‌باشد.هدف از تحقیقات کشاورزی دستیابی به راهکارهها و روشهای نوین علمی‌به منظور حل مشکلات و موانع موجود بر سر راه تولید می‌باشد. فعالیتهای علمی‌اصلاح نباتات در ایران عملاّ از اولین دهه ...

تعداد صفحه: ۱۲ دسته بندی: علوم پزشکی

در روزهای حادثه و فاجعه شما درگیر کمک‏رسانی به سانحه‎دیدگان می‎شوید. شاهد حوادث دردناک و فاجعه‎بار بودن موجب می‎شود تحت تأثیر قرار گرفته‎ و هر چند در تمام مدت به دیگران کمک کرده و تسکینی برای آلام آنان هستید، ولی باید توجه داشته باشید که احتمال دارد این فاجعه شما را نیز تحت تأثیر قرار دهد. در صورت بی‎توجهی به اصول صحیح بهداشت روان، امداد رسانی در سوانح و بلایای طبیعی می‎تواند ...

تعداد صفحه: ۳۳ دسته بندی: بهداشت

مقدمه از آنجا که رعایت بهداشت در حفظ سلامت انسان تاثیر بسزایی دارد و انسان سالم بهتر می تواند به وظایف فردی و اجتماعی که دین برای او معین نموده عمل کند بنابراین تأکید و توصیه بر رعایت بهداشت و راهنمایی جهت مداوای امراض گوناگون و ذکر خواص میوه ها و سبزیجات و غذاهای مختلف از اموری است که مکرراً در سخنان برخی از معصومین (ع) به چشم می خورد. هرچند انبیاء و اولیاء از سوی خداوند به ...

تعداد صفحه: ۸۳ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

اکولوژی درخت انگور مقدمه هر موجود زنده‌ای برای برخی از فرآورده‌ها و فرایندهای زیستی اساسی بطور انکارناپذیری به محیط زیست خود و بویژه به موجودات زنده دیگر وابسته است. لازمه بقا ، همبستگی گروهی است و بررسی چگونگی این همبستگیها مورد توجه دانش اکولوژی است. دانش اکولوژی مجموعه شناختهایی است که انسان درباره اثرات محیط بر روی موجودات زنده ، اثرات موجود زنده بر روی محیط و ارتباطات ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: معارف اسلامی و الهیات

قرآن کریم همواره از طبیعت و شناخت آن سخن می گوید : از آسمان ، زمین ، خورشید ، ماه ، ستارگان ، از ابرهای باران زا و ابرهای غیر باران زا ، ریزش فراوان آب از آسمان ، رویش گیاهان ، زیبایی های نور، جلوه های گوناگون رنگ و وزش باد . راستی چه وقتی دیدن طبیعت مفهوم دیگری پیدا می کند و زیبایی و جذابیتی دیگر را فراهم می سازد؟ در صورتی که بدانیم در سراپرده طبیعت، دستی تدبیر می کند و برای ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: بهداشت

یکی از شایعترین بیماریها که هم اکنون در شهر و روستایمان مشاهده شده است " وبا " میباشد که ما با آشنایی از این بیماری و راههای عدم مبتلا شدن به این بیماری را باید یاد بگیریم تا خود و خانواده خود را در مقابل این بیماری مصون داریم پس خانواده های گرامی : بیماری وبا قابل درمان است . به محض شروع بیماری اسهال آبکی به خانه های بهداشت، مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها مراجعه نمایید. ...

تعداد صفحه: ۳۵ دسته بندی: بهداشت

1 - مقدمه استفاده از فاضلاب برای مصارف آبیاری و تغذیه آب های زیر زمینی یکی از گزینه هایی است که برای استفاده مجدد از منابع آب مصرف شده و یا برای رفع کمبودهای موضعی در آینده ای دور یا نزدیک در مشهد بکار گرفته خواهد شد. اما قبل از هر گونه تصمیم گیری یا استفاده از آبیاری در مواردی که مستقیما بر فعالیت های زیستی انسان موثر است باید بررسی های لازم صورت گیرد. این مطالعات بمنظور بررسی ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: علوم تغذیه

رژیم غذایی و مراقبت تغذیه ایی امری بسیار ضروری مهم است که باید به آن توجه شود تا : 1 . سلامت بدن حفظ شود. 2. بیماریهای که در اثر سوء تغذیه بوجود می آید پیشگیری شود. 3. قدرت روحی و جسمی حفظ شود. تحقیقات نشان داده است افرادی که از عمر طولانی تری بر خوردارند دارای خصوصیات زیر هستند: هر روز بطور مرتب صبحانه می خورند. در هر وعده حجم غذای کمی مصرف می کنند. همواره وزن ثابتی دارند. میوه ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم پزشکی

تغذیه قلب و گردش خون در بیماری های قلبی بیماری رگ های قلب(عروق کرونر ) ناشی از رسوب چربی بر دیواره ی عروق قلب است که با مسدود شدن کامل رگ ، درد و سکته قلبی بروز می کند . روش های مناسب پیش گیری از بروز بیماری های قلبی : 1 ) پایین نگاه داشتن سطح فشار خون 2 ) دریافت رژیم غذایی کم چربی 3 ) کاهش وزن اضافی 4 ) ترک سیگار طی تحقیقات اخیر، مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی،تغذیه نادرست ...

تعداد صفحه: ۱۱ دسته بندی: علوم تغذیه

تغذیه درست در عمل کاریست دشوار. این سختی بیشتر مربوط به کنارگذاشتن عادت‌های کهن و سالهای سال شیوه تغذیه نادرست است. اما تغذیه سالم حتما به معنای صرف نظرکردن ازخوردنی‌های دوست داشتنی و لذیذ نیست. اصل مطلب رعایت حد و مرز در خوراک است. این مقاله دربرگیرنده ده دستور در جهت چگونگی تغذیه درست می‌باشد. متنوع بخوریم! متنوع و به اندازه خورده و به تناسب در ترکیب مواد غذایی بایکدیگر توجه ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: مهندسی شیمی

سه ایزوتوپ جدید از عناصر آلومینیوم و منگنز برای اولین بار؛ ایزوتوپ های جدیدی از دو عنصر سنگین بدست آمد گروهی از دانشمندان آمریکایی با هدف ورود به عرصه نوینی از فیزیک هسته ای موفق شدند سه ایزوتوپ جدید از عناصر آلومینیوم و منگنز را بدست آوردند. به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه ایالتی میشیگان توانستند با همکاری National Superconducting Cyclotron Laboratory سه ایزوتوپ از عناصر ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم پزشکی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ایران بیماری عفونی تب مالت بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که منبع عفونت در طبیعت حیوانهای آلوده به میکروب این بیماری هستند و مهمترین گروه آنها عبارتند از حیوانات اهلی که انسان به عنوان منبع غذایی از آنها با فرآورده‌های غذایی به دست آمده از آنها استفاده می‌کند. بر اساس این گزارش، بهادر متخصص بیماری‌ های عفونی و ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: تربیت بدنی

نرمشهایی که کارمندان می تواننند انجام دهند نرمشهائی بسیار مفید و ضروری برای کاربران کامپیوتر و کارمندان پشت میز نشین ... آیا میدانید که یکی از پر مخاطره‌ترین دلایل آسیب بدنی نشستن بدون تحرک می‌باشد.سعی کنید هر ساعت حداقل 5 دقیقه از پشت کامپیوتر بلند شوید. یادتان باشد وقتی خستگی در میکنید تا آنجایی که میتوانید دستها و پاهایتان را کش دهید.سعی کنید کشش ها را در بین کارتان انجام ...

تعداد صفحه: ۲۶ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

هورمون های گیاهی و کاربرد آن2 • سایتو کنین: در سال 1955 دانشمندی بنام میلر موفق شدکه از DNA تجزیه شده اسپرم شاه ماهی اولین انگیزننده تقسیم یاخته ای را جدا کندو آن را کنین نام نهاد و بعدها معلوم شد که این ماده مصنوعی در گیاه وجود ندارد و اولین ماده طبیعی استخراج شده از گیاه که در واقع سیتو کنین طبیعی می باشد از بذر ذرت به دست آمده که آن را زآتین نامیده شد. زآتین یکی از فعالترین ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

کشاورزی صنعتی و کودهای شیمیایی تکنولوژى همچون شمشیر دولبه اى است که استفاده از یک لبه آن به نفع انسان و استفاده از لبه دیگرش به ضرر اوست. اینکه در این گرماى شدید هواى خنک کولر به داد ما مى ر سد از فواید تکنولوژى امروزى است. اما غافلیم که همین تکنولوژى در بخش هایى مثل کشاورزى صنعتى چه زیان هایى به بار آورده است. استفاده از کود هاى شیمیایى در این نوع کشاورزى بهترین نمونه براى نشان ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: روانشناسی

غمگینی ها و افسردگی وشیوه های مواجهه با آن چگونه می توانید بر افسردگی و غمگینی غلبه کنید؟ آیا احساس تنهایی، غمگینی و تردید می کنید؟ تقریباً همه در مواقعی این احساسها را دارند. امکان این وجود دارد که توسط این احساسها گیر افتاده و در دام آنها گرفتار شوید. اما شما گرفتار نخواهید شد! شما می توانید بر غمگینی ها و افسردگی غلبه کنید. در اینجا بعضی از راههای مقابله معرفی می شوند. روشی ...

تعداد صفحه: ۸۰ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

با توجه به اسناد ومدارکی که در دسترس است تاریخ مصرف قارچ های خوراکی به عنوان غذا و دارو ‏به‏ زمانی بسیار دور برمی‏گردد بطوری که حتی انسانهای نخستین از خواص ویژه قارچها اطلاع داشتند و گاهی به عنوان یک ماده توهم‏زا در فالگیریها از آن استفاده می‏نمودند، مردم کشورهای شرقی اولین کسانی بودند که به استفاده از قارچ دست زده بطوری که نوعی قارچ بنام اوریکولاریا برای اولین بار در حدود 600 ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: علوم تغذیه

چرا کودک از خوردن امتناع می کند و چه باید کرد؟ امتناع کودک از خوردن ممکن است به دلایل زیر باشد: فعالیت زیاد و در نتیجه خستگی فعالیت کم و در نتیجه کمتر گرسنه شدن نخوابیدن کم بودن فاصله بین تنقلات با غذاهای اصلی اظهار نظر مبنی بر دوست نداشتن غذا توسط بزرگترها. اما در عین حال این امر ممکن است وسیله ای باشد که کودک می خواهد عدم وابستگی و استقلالش را نشان دهد. این خود بخشی از مراحل ...

تعداد صفحه: ۲۸ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

نماتد های زیتون : Olive Nematodes نماتدهای مختلفی به ریشه زیتون حمله می کنند، مانند نماتد مولد غده ( Root Not Nematod ) شامل گونه های مختلفی از جنس Meloidogyne ، نماتد مرکبات ( Tylenchulus semipenetrans)، نماتدهای مولد زخم ( Root Lesion Nematodes ) شامل گونه های مختلفی از جنس Pratylenchus و همینطور دو نماتد دیگر که اهمیت کمتری دارند، شامل نماتد غلاف ( Sheat Nematode ) به نام ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: علوم پزشکی

کاهش حرکات روده و درنتیجه کاهش غیر طبیعی دفعات اجابت مزاج که معمولا باتغییر در قوام مدفوع همراه است ، یبوست نامیده می‏شود. یبوست می‏تواند دراثر عدم مصرف کافی مایعات و یارژیمهای غذایی حاوی فیبر (سبزیجات و میوه‏جات) ، عدم تحرک و یا به عنوان عارضه برخی بیماریها و یا مصرف داروها بروز کند که در بیشتر موارد با رفع عامل آن ، به راحتی برطرف خواهد شد. درد قسمت تحتانی پشت ، نفخ معده و ...

تعداد صفحه: ۳۱ دسته بندی: هنر

پیشگفتار: هنر ایران به لحاظ قدمت و زیبایی همیشه مورد توجه محققان بوده است. هنر ایرانی هنری اصیل و سنتی است که از دیرباز مورد توجه منتقدان و پژوهشگران قرار گرفته است و در این راستا آثار هنری به جای مانده از جمله نقاشیهای دیواری و سفالها و کاشیها و نقاشیهای مینیاتور که عموماَ برای زینت بخشیدن به نسخ خطی کاربرد داشته است مهمترین نقش را بازی کرده اند و به راحتی اندیشه ها و تفکرات ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

جنگل زدایی نیز از فعالیت های کشاورزی ناشی می شود. افزایش در تعداد کشت های متناوب، بازگشت به طرح های قدیمی قبل از زمانی که خاک برای احیای خود زمان داشته باشد را ضروری می سازد. روستائیان بدون زمین فقیر، تمایل به مهاجرت به حاشیه ی جنگل ها در جستجوی زمین های کشاورزی دارند. از قرن 17، مناطق زیادی از جنگل های استوایی برای کشاورزی در تمام سه قاره ی مربوطه از بین برده شده اند. برای مثال ...

تعداد صفحه: ۱۱ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه: احداث گلخانه برای تولید میوه های خارج از فصل و همچنین گل و گیاهان زینتی از قرن 17 میلادی در اروپا آغاز و در سالهای اخیر به منظور استفاده بهینه از منابع خاک وآب و یا اشتغال زایی در سراسر جهان گسترش یافته است. این صنعت در استان اصفهان از سال 1340 در منطقه فلاورجان با گلخانه های چوبی شروع شده و هم اکنون با احداث گلخانه های مدرن در سراسر استان, انواع محصولات نظیر خیار, گوجه ...

تعداد صفحه: ۱۶ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

چکیده: سالانه 800 میلیارد تومان یارانه برای کود های سرطان زا پرداخت می شود. استفاده بیش از حد سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی در زمین های کشاورزی باقی ماندن این ترکیبات وعناصر خطرناک در میوه جات و سبزی ها باعث افزایش نگران کننده آمار ابتلا به سرطان وطیف گسترده ای از بیماریهای خطرناک از نارسایی های کلیه گرفته تا پارکینسون شده است . دکتر محمد جعفرملکوتی،عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: علوم پزشکی

درست غذا خوردن اگر عزم آن دارید که درست غذا بخورید ، باید آماده آن باشید که تا حدی ابتکار عمل را به دست گیرید و نسبت به آنچه می خورید احساس مسئولیت کنید . اگر کارهای ذیل را انجام دهید لطف بزرگی به والدین خود می کنید و نیز یاد می گیرید چگونه از خودتان مراقبت کنید : * یکی از کارهایتان را این قرار دهید که تا می توانید در مورد برنامه ریزی غذاهای خانواده و آشپزی مطلب بیاموزید . * در ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: علوم پزشکی

یکپارچگی سیستم ایمنی برای دفاع بر ضد ارگانیسم های عفونی و فرآورده های سمی آن ضروری بوده و در نتیجه ضامن بقای فرد است . بیماریهای نقص ایمنی عموماً در دو دسته طبقه بندی می گردند : 1 بیماریهای کمبود ایمنی اولیه یا مادرزادی : 1 نقص در لنفوسیت B 2 نقص‌درلنفوسیت T نقص در لنفوسیت B : 1 آگاماگلوبولینمی وابسته به x ( بروتون ) 2 کمبود انتخابی یک ایزوتایپ ایمونوگلوبولین مثلاً IgA ...

تعداد صفحه: ۳۴ دسته بندی: علوم تغذیه

مقدمه ساختمان پیچیده و شگرف بدن آدمی که نشان کمال آفرینش و قدرت خلاقه خالق متعال می‌باشد آن چنان منظم و آن چنان دقیق است که اگر کوچکترین اختلال در یکی از ارگانها بوجود آید بدن را دچار ناراحتی و رنج و بیماری می‌نماید و چون قدرت دفاعی و نیروی حیاتی بدن باید برای ادامه حیات و حفظ تندرستی و مبارزه با میکروبها و بیماری‌ها همواره آماده بوده و پیوسته ما را سلامت بدارد . اینست که نخست ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مقدمه : دراین تحقیق سعی شده خلاصه ای از جنبه های مختلف سرزمین استان گیلان از لحاظ ( موقعیت جغرافیایی – فعالیت های اقتصادی – مذهبی اجتماعی – فرهنگی – سری - آداب و رسوم – تاریخی – وزبان وغیره ) از دیدگاه مردم شناسی مورد بررسی وتجزیه وتحلیل قرارگیرد. امید است مورد توجه واستفاده همه عزیزان قرار گیرد. هدف : شناخت بیشتر نسل امروزی جامعه نسبت به سرزمین های ایران و جوامع ایرانی وآشنایی ...

تعداد صفحه: ۱۵ دسته بندی: علوم تغذیه

فرآیندهای زیادی باعث گرفتگی رگ های قلب، پیدایش سلول های سرطانی و آسیب شبکه ارتباطی اعصاب در مغز می شوند. سبزیجات و میوه ها دارای مواد آنتی اکسیدانی هستند. مغز برای خنثی کردن رادیکال های آزاد نیاز به آنتی اکسیدان ها دارد. رادیکال های آزاد به سلول های عصبی آسیب می رسانند و عمل واسطه های شیمیایی اعصاب را مختل می کنند. وقتی سن شما افزایش می یابد، قدرت دفاعی بدنتان ضعیف می شود، در ...

تعداد صفحه: ۳۱ دسته بندی: اقتصاد

چکیده عملکرد تغذیه‌ای خانوارها به عوامل مختلفی همچون توان اقتصادی، دسترسی به بازار مواد خوراکی، سطح دانش و اطلاعات تغذیه‌ای آنها وابسته است. در سالهای اخیر در خصوص الگوی مصرف خانوارها و ضرورت تصحیح آن بسیار بحث شده است. متخصصین علم تغذیه بر دسترسی خانوارها به ارزش‌های غذایی متنوع بسیار تأکید نموده‌اند. الگوی مصرف بهینه را در حوزه علم اقتصاد می‌توان به صورت دسترسی به ارزش‌های ...

تعداد صفحه: ۱۷ دسته بندی: تربیت بدنی

اگر از آن دسته افرادی هستید که هر رژیمی را - از خوردن گریپ فروت گرفته تا حذف کربوهیدراتها - لااقل یک مرتبه امتحان کرده اید، با تعدادی از باورهای غلط در مورد تغذیه نیز آشنا شده یا آنها را آزموده اید و یا اگر جزو تازه واردین به عالم رژیم و تغذیه صحیح هستید، دانستن این که چه دستورات و توصیه هایی نادرست و کدامها صحیح هستند، میتواند بسیار مفید باشد. در اینجا به بررسی تعدادی از ...

تعداد صفحه: ۷۴ دسته بندی: مهندسی مواد و متالورژی

آلیاژهای منگنر (Manganese Alloy: ) مقدمه : منگنز ، عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی ، دارای نشان Mn و عدد اتمی 25 می‌باشد. منگنز فلزی است که به طور گسترده ای در بافت های بدن گیاهان و حیوانات وجود دارد. این فلز یک مادهٔ معدنی کمیاب نامیده میشود زیرا به مقدار بسیار کم در بدن انسان یافت میشود. بدن ما تقریباً حدود ۲۰ میلی گرم منگنز، به طور عمده در استخوان ها، ذخیره دارد. منگنز در ...

تعداد صفحه: ۱۶ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

بسمه تعالی پیشگفتار استاندارد شرایط فیزیکی نگهداری میوه و سبزیجات در سردخانه که بوسیله کمیسیون فنی میوه‏ها و سبزیجات تهیه و تدوین شده در بیست و هفتمین جلسه ملی کشاورزی و مواد غذائی مورخ 57/6/7 تصویب گردید . پس از تأیید شورای عالی استاندارد و به استناد ماده یک ( قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه 1349) به عنوان استاندارد رسمی ایران ...

تعداد صفحه: ۲۱ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

تعریف خشک کردن، یکی از روش های نگهداری طولانی مدت از غذاهاست. این فرایند با گرفتن آب موجود در ماده غذایی صورت می گیرد. آب خود سبب فساد ماده غذایی شده و به رشد موجودات ریز زنده کمک می کند. معمولاً آب موجود در ماده غذایی ضمن تبخیر از دست می رود (خشک کردن در جریان هوا، خشک کردن زیر نور آفتاب، دودی کردن یا خشک کردن به وسیله باد). اما در خصوص خشک کردن ماده غذایی به وسیله منجمد کردن ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

قرن هاست که به مواد غذایط و نوشابه ها رنگ اضافه می شود. قبل از اینکه روش تولید رنگ های مصنوعی در سال 1856 کشف گردد, از عصاره های طبیعی حیوانی, گیاهی و معدنی استفاده می شد. جاذبه مواد غذایی حاوی رنگ, اشتها را تحریک کرده و لذت خوردن غذا را افزایش می دهد. همچنین به سهولت می توان نشان داد که رنگ, اهمیت زیادی در احساس عطر و طعم دارد. اگر رنگ و عطر و طعم در مواد غذایی با یکدیگر ...

تعداد صفحه: ۱۶ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

خلاصه میکروارگانیسمها یکی از عوامل کاهش دهنده مدت زمان نگهداری محصولات غذایی هستند . از آنجایی که پوششهای پلاستیکی گوشتهای بسته بندی شده در حین حمل و نقل و نگهداری دچار آسیب دیدگی می شوند و این آسیب و پارگی پوششها موجب افزایش آلودگی می گردد . ضروری به نظر می رسد برای بررسی میزان تاثیر پوششها در جلوگیری از افزایش بار میکروبی ، مقدار بار میکروبی در لاشه های گوشت دارای پوشش سالم و ...

تعداد صفحه: ۸ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

پیش گفتار استاندارد میوه ها و سبزیها - زردآلو – نگهداری درسردخانه(از مرحله برداشت تا نگهداری نخستین بار در سال 1356 تهیه شد.این استاندارد براساس پیشنهادهای رسیده و بررسی وتأیید کمیسیون های مربوط برای اولین بار مورد تجدید نظر قرار گرفت ودرسیصد و هفتاد وپنجمین جلسه کمیته ملی استاندارد خوراک وفرآورده های کشاورزی مورخ 19/09/81تصویب شد.اینک این استانداردبه استنادبندیک ماده 3قانون ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

اثر آنتی اکسیدان های عسل ارزش غذایی عسل بر کسی پوشیده نیست . گذشته از آن عسل دارای خواص و مواد دارویی ارزشمندی است که بررسی ها ، هر روز ابعاد گسترده تری از آن را روشن می سازد. ارزش غذایی عسل بر کسی پوشیده نیست . گذشته از آن عسل دارای خواص و مواد دارویی ارزشمندی است که بررسی ها ، هر روز ابعاد گسترده تری از آن را روشن می سازد. عسل فرآورده ای است که از مصرف شهد گیاهان مختلف توسط ...

تعداد صفحه: ۱۲۰ دسته بندی: بهداشت

آنفلوانزا ( Influenza ) با محافظت خود در مقابل بیماری آنفلوانزا از دیگران محافظت کنیم تعریف بیماری آنفلوانزا: بیماری آنفلوانزا، یک بیماری حاد ویروسی دستگاه تنفسی است که معمولا خود محدود شونده است و در موارد همه گیری، عوارض و مرگ و میر بیشتری دارد. علایم بیماری: تب بالای 38 درجه سانتیگراد، سردرد، خستگی، بدن درد، آبریزش بینی و چشم، ناراحتی گلو و سرفه. راه انتقال: ترشحات حلق و بینی ...

تعداد صفحه: ۸۶ دسته بندی: زیست شناسی

چکیده عوامل بیماری زای قارچی و باکتریایی از مهمترین عوامل کاهش تولید زیتون در دنیا محسوب می گردد. با توجه به اهمیت این محصول، در راستای اجرای برنامه های توسعه کشت زیتون، مطالعات و تحقیقات همه جانبه‌ای در استان های کشور انجام شده است. باغات زیتون کشور و نیز باغات مادری زیتون درشهرستان طارم علیا واقع در استان زنجان که کانون تولید قلمه و نهال زیتون در کشور است، از لحاظ عوامل بیماری ...

تعداد صفحه: ۴۸ دسته بندی: علوم پزشکی

تغذیه : تغذیه نیاز اصلی انسان است اما این نیاز در طول زندگی در طی رشد و تکامل وتغییر در وضعیت سلامتی تغییر می نماید . علم تغذیه شامل مطالعه مواد مغذی و چگونگی دریافت آنها توسط بدن است . مواد غذائی به 6 دسته اصلی کربوهیدرات ها ، پروتین ها و لپیدها ، ویتامینها مواد معدنی و آب تقسیم می شود و سه دسته اول انرژی زا هستند و سه دسته دوم غیر انرژی زا ، انرژی یک غذا با واحد کیلو کالری ( ...

تعداد صفحه: ۳۳ دسته بندی: علوم تغذیه

فلینظر الانسان الی طعامه انا صببنا الماء صبا * ثم شققنا الارض شقا * فأنبتنا فیها حبا * و عنبا و قضبا * و زیتونا و نخلا * و حدائق غلبا * و فاکهه و ابا * متاعا لکم و لانعامکم. ( عبس 24 32) پس انسان باید به خوراک خود بنگرد * که ما آب را به صورت بارشی فرو ریختیم * آنگاه زمین را شکافتیم * و در آن، دانه رویانیدیم * و انگور و سبزی * و زیتون و درخت خرما * و باغ های انبوه * و میوه و علف ...

تعداد صفحه: ۳۰ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

مقدمه مقدمه و تاریخچه نگهداری مواد غذایی به طریقه ی خشک کردن یکی از قدیمی ترین روش هاست. مردم قدیم میوه ها ، سبزیها ، گوشت و ماهی را در فصول پربار در گرمای خورشید و یا کنار آتش و دود خشک می کردند تا در فصول کمیابی به مصرف برسانند. اکر چه بشر هزاران سال است که مواد غذایی را بدین طریق خشک می کرده ولی شروع اصلی کنسرو اسیون غذاها با خشک کردن مصنوعی مربوط به حدود 200 سال قبل است . ...

تعداد صفحه: ۱۸ دسته بندی: علوم پزشکی

مقدمه : آلرژی، واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل مختلف است. کسانی که دچار حساسیت هستند، دارای سیستم ایمنی فوق هوشیار هستند که نسبت به مواد ظاهراً بی ضرر موجود در محل زندگیشان، واکنشی بیش از حد معمول نشان می‌دهند. برای مثال گرده گیاهان، می‌تواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده است. حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و تقریباً از هر ده ...

تعداد صفحه: ۹ دسته بندی: تاریخ

Colosseum کولوزیم بزرگترین آمفی تئاتر و ورزشگاه روم باستان که دستور ساخت آن را وسپاسیان(Vespasian) امپراتور روم در سال 70 میلادی صادر کرد. در این استادیوم وسیع، تماشاگران رومی میتوانستند، گلادیاتورها و حیوانات وحشی را که تا سرحد مرگ باهم مبارزه میکردند را تماشا کنند. ساختمان بیضی شکل آن با ابعاد 189 در 156 متر، در طی 10 سال ساخته شد و قادر بود 50000 تماشاچی را در خود جای دهد و ...

تعداد صفحه: ۱۹ دسته بندی: روانشناسی

چکیده: حافظه کوتاه مدت: که آن را حافظه کاری یا حافظه فعال نیز می گویند عبارت است از مقدار موضوعاتی که می توان در یک زمان درک کرد و سریع نیز فراموش می شوند. اطلاعات انبار شده در حافظه کوتاه مدت در زمانی کمتر از ۳۰ ثانیه فراموش می شوند. البته فراموشی سریع در حافظه کوتاه مدت نامطلوب نیست زیرا تصور کنید اگر برای هر چیز کوچکی از اطلاعات ضبط شده، آگاهی هوشیارانه داشتید چه ذهن شلوغ و ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم تغذیه

کودکان قبل از سن یک سالگی نباید شیر گاو مصرف کنند. تعجب نکنید زیرا بدن نوزادان به شیر مادر- و نه شیر فرآوری نشده گاو- نیاز دارد و اگر مادری نمیتواند بنا بر دلایلی به کودک خود شیر بدهد بهتر است به دنبال شیر خشک غنی شده با آهن که از شیر معمولی درست شده باشد بگردد.این به معنای اجتناب کلی از مصرف شیر گاو نیست بلکه بیانگر این لست که مصرف شیر مادر و شیر های خشک غنی از اهن در درجه اول ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: علوم پزشکی

بیماری‌ های غیرواگیر که به بیماری‌ های مزمن نیز معروف هستند همانگونه که از عنوانشان پیداست مسری نبوده و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شوند اما در عوض مدت طولانی در بدن باقی می‌مانند و به کندی نیز پیشرفت می‌کنند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ چهار نوع اصلی از بیماری‌های‌ غیرواگیر شامل امراض قلبی – عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت هستند. آمار نشان می‌دهد که ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: علوم پزشکی

آیا تا به حال فکر کرده اید که آزمایش اندازه گیری چربی خون چیست؟ آیا می دانید کلسترول ، HDL ، LDL و تری گلیسیرید چیستند؟ آیا می دانید کلسترول چگونه به وجود می آید؟ کلسترول به دو طریق در بدن به وجود می آید: 1- بدن خودش کلسترول می سازد. بیشترین کلسترول را کبد می سازد و مقدار آن، روزانه در حدود 1000 میلی گرم می باشد. 2- کلسترول وارد شده به بدن، از طریق خوردن مواد غذایی از جمله: ...

تعداد صفحه: ۳۳ دسته بندی: مهندسی صنایع

از ابتدای تاریخ بشر ، غذا از احتیاجات اولیه بشر بوده است. تا اواخر قرن 18 اقتصاد دنیا بیشتر متکی به کشاورزی بود ، و در این میان هر گروهی عهده دار و یا مصرف نیازهای روزمره زندگی خود بودند. لذا کمتر از دو قرن است که تهیه و توزیع غذا به صورت تجارتی و به تدریج بصورت نوین امروزه در آمده است ، تا آنجا که هر نوع فرآورده و یا محصولی در هر فصلی و هر جایی قابل خرید گشته است. اختراع ماشین ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: تربیت بدنی

یک کالری برابر با مقدار حرارتی است که بتواند درجه ی یک کیلوگرم آب را یک درجه سانتیگراد بالا ببرد در بدن نیز کالری موجود در غذاها موجب ایجاد گرما و انرژی می شود . «بخورید تا پیروز شوید» یک کالری برابر با مقدار حرارتی است که بتواند درجه ی یک کیلوگرم آب را یک درجه سانتیگراد بالا ببرد در بدن نیز کالری موجود در غذاها موجب ایجاد گرما و انرژی می شود . بدن انسان کالری موجود در غذاها را ...

تعداد صفحه: ۳۰ دسته بندی: علوم پزشکی

چاقی و اضافه وزن مسلماً با فشارخون بالا ارتباط دارد. شیوع این مشکل در افراد جوان دچار اضافه وزن دو برابر و در افراد مسن و چاق 50 درصد بیشتر از افراد دارای وزن طبیعی است. در مردان به ازای هر 10 درصد افزایش وزن، فشار خون 6/6 میلیمترجیوه بالاتر می‌رود. اکثر افراد مبتلا به پرفشاری علایمی ‌ندارند، اما این مشکل می‌تواند سبب آسیب حاد یا مزمن به بخش‌های مختلف بدن شود. در مغز این مشکل به ...

تعداد صفحه: ۳۱ دسته بندی: ادبیات فارسی

اهل کاشانم روزگارم بد نیست شعر با معرفی شاعر آغاز می شود: شروع انشاء بسیار ساده و روان و بی تقصیر است و با صمیمیت ادامه می دهد. تکه نانی دارم خرده هوشی سرسوزن ذوقی مادری دارم بهتر از برگ درخت دوستانی بهتر از آب روان برگ درخت نیمی از هستی درخت است و این جا نیمی از هستی سهراب همان عنصری است از گیاه که از خورشید انرژی می گیرد و کلروفیل می سازد و به درخت سرسبزی و شادابی می دهد, نیم ...

تعداد صفحه: ۵۳ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه فسفر یک عنصر شیمیایی جدول تناوبی است که نماد آن P و عدد اتمی آن 15 میباشد. فسفر یکی از نافلزات چند ظرفیتی گروه نیتروژن بوده و معمولا در سخره‌ها و کانی های فسفاتی و همچنین در تمام سلولهای زنده یافت میشود ولی هیچگاه به صورت طبیعی تنها و بدون ترکیب با عناصر دیگر وجود ندارد. فسفر بسیار واکنش پذیر بوده و هنگام ترکیب با اکسیژن نور کمی از خود ساتع میکند. از عناصر لازم و حیاتی ...

تعداد صفحه: ۱۰ دسته بندی: علوم تغذیه

زیبایی هرم غذایی ساده بودن آن است. به نظر می رسد این هرم بسیار قابل انعطاف طراحی شده است . مثلا فردی که از آن استفاده می کند می تواند پنیر را جایگزین شیر کند زیرا هر دوی اینها مواد مغذی اصلی گروه شیر، ماست و پنیر را تامین می کنند. همچنین می توان حبوبات (بنشن) و آجیل را به جای گوشتها مصرف کرد ، در واقع این کاری است که گیاهخواران انجام می دهند . هرم غذایی تمایل دارد که گوشتها و ...

تعداد صفحه: ۱۳ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

مقدمه برگزاری همایش‌‌هایی با موضوع فناوری‌نانو، راه‌اندازی کنسرسیوم‌هایی برای مواد غذایی بهتر و سالم‌تر، همچنین بالا بردن آگاهی مردم از طریق رسانه‌ها، مؤید تأثیرگذاری فناوری‌نانو بر صنایع غذایی است. انواع کاربردهای نانو در این زمینه شامل بسته‌بندی‌های هوشمند، مواد نگهدارنده و مواد خوراکی تعاملی (interactive) است، که به مصرف‌کنندگان اجازه می‌دهد موادغذایی را با توجه به ذائقه و ...

تعداد صفحه: ۲۳ دسته بندی: علوم تغذیه

خواص سیر سیر قوه باء را تقویت می کند،ادرار را زیاد نموده و عروق شعریه را باز می کند و همین موضوع سبب می شود که فشار خون پایین بیاید. سیر بهترین درمان نسیان وفراموشی است،خوردن سیر کدورت ذهن را از بین می برد . میکروبهای وبا و گریپ و عده ی زیادی از میکروبها را نابود می سازد . سیر بهترین مقوی پیاز مغز بوده،روی غدد مغز تاثیر نیکو دارد . سیر دارای ویتامینهای ث،ب بوده و خوردن ان برای ...

تعداد صفحه: ۲ دسته بندی: شهرسازی

باغبانی فعالیت، هنر و یا پیشه رویاندن گیاهان است. باغبانی پیرامون خانه و مسکن افراد و در محلی به نام باغ یا باغچه صورت می‌گیرد. باغ‌ها بیشتر چسبیده به یا در نزدیکی مناطق مسکونی جای دارد، و یا در پیرامون شهرها و روستاها. باغچه‌ها نیز در حیاط خانه‌ها یا کنار خیابانها ساخته می‌شوند، ولی ممکن است گاه در بالای پشت بامها، پیش‌سراها، ایوانک‌ها، گلشته‌ها (فلاورباکس‌ها) یا نورخانها ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: مهندسی برق

استفاده از لامپ های کم مصرف که به تازگی از طریق رسانه ها به مردم شناسانده می شود کمک زیادی به صرفه جویی در برق می کند. لامپهای اضافی را باید خاموش کرد. البته در مدارس و ادارات باید تابلوهایی در کنار پریز برق باشد تا افراد هنگام خروج چراغها را خاموش کنند. لامپ های روشنایی باید مرتباً گردگیری شوند.لامپهای غبار گرفته روشنایی کمتری دارند و باعث اتلاف انرژی می شوند. اگر نیاز بیشتری ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: علوم تغذیه

کم‌خونی وضعیتی است که در آن تعداد یا اندازه گلبول‌ های قرمز و یا مقدار هموگلوبین موجود در خون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی‌اکسیدکربن بین خون و سلول‌هادچار اختلال می‌شود. از علل ایجادکننده کم‌خونی می‌توان کمبودهای تغذیه‌ای، خونریزی، ناهنجاری‌های ژنتیکی، بیماری‌های مزمن و یا مسمومیت‌های دارویی را نام برد. منظور از کم‌خونی‌های تغذیه ای کم‌خونی‌هایی است که در اثر دریافت ناکافی ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: بهداشت

سلامت روانی به نحوه تفکر، احساس و عمل شما مربوط می‌شود. به طور کلی مردمی که از سلامت روانی خوبی برخوردار هستند: دارای نگرش مثبت هستند: … آنها آماده برخورد با مشکلات زندگی هستند. در مورد خود و دیگران احساس خوبی دارند، در محیط کار و در روابط‌شان مسؤولیت‌پذیر هستند. وقتی از سلامت روانی خوبی برخوردار باشید، انتظار بهترین چیزها را در زندگی دارید و آماده برخورد با هر حادثه‌ای هستید. ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: علوم تغذیه

غذاهاى حاوى پروتئین میزان یادگیرى را افزایش مى‌دهند. همچنین زمینه ی لازم براى ارتباط بین سلول هاى مغز را فراهم مى‌کنند. از سوى دیگر کربوهیدرات ها ، انرژى بخش هستند، اما اگر به مقدار زیاد و بدون پروتئین کافى مصرف شوند، موجب خواب آلودگى مى‌شوند. کمبود اسیدهاى چرب ضرورى موجب آلرژى(حساسیت) و مشکلات یادگیرى شامل کم توجهى و اختلالات بیش فعالى (ATTENTION DEFICIT HYPERACTIVITY DISORDER ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: علوم پزشکی

اصطلاح‌ میگرن‌ به‌ دوران‌ باستان‌ یعنی‌ یونان‌ و روم‌ برمی‌گردد. یونانیان‌ و رومی‌ها از جمله‌ نخستین‌ اقوامی‌ بودند که‌ سردرد های‌ میگرنی‌ را توصیف‌ کردند. مطالعات‌ نشان‌ می‌دهد که‌ میگرن‌ مشکل‌ نسبتاً شایعی‌ است‌ و تقریباً 18% زنان‌ و 6% مردان‌ در آمریکا به‌ آن‌ مبتلا هستند. علایم‌ میگرن‌ می‌تواند در هر سنی‌ ظاهر شود هر چند معمولاً اولین‌ سردرد در دوره‌ نوجوانی‌ یا دهه‌ دوم‌ ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: علوم تغذیه

تغذیه و سلامت قلب شرط اصلی سلامت زیستن، داشتن تغذیه صحیح است برنامه غذایی نامناسب یکی از عوامل مهم بروز بیماریهای قلبی عروقی است. برای داشتن یک تغذیه مناسب استفاده متعادل و متنوع از گروه های غذایی پیشنهاد می گردد. تعادلیعنی مصرف مقادیر کافی از همه گروه های غذایی تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی موجود در گروه های غذایی گروه های غذایی عبارتند از: • گروه نان و غلات • گروه ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: زیست شناسی

«دکتر کاسیمیر فانک» در سال ۱۹۱۲ این ماده حیاتى را کشف کرد و نام آن را ویتامین گذاشت. البته قبل از این که این بیوشیمیست لهستانى موفق به کشف ویتامین شود، پزشکان به درمان برخى از بیمارى هایى که ریشه در کمبود ویتامین داشت مى پرداختند به طور مثال سال ها قبل بقراط براى درمان شب کورى خوردن جگر گاو را مفید دانسته بود و یا دکتر «تاکاکى» ژاپنى براى درمان بیمارى بربرى جاشویان کشتى هاى ...

تعداد صفحه: ۱۳ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

سبزی کاری عمومی: زندگی شهرنشینی و تراکم جمعیت در شهرهای پرجمعیت و بطور کلی زندگی آپارتمان نشینی عده‌ای از علاقه‌مندان به سبزیکاری را از این موهبت لذت بخش محروم نموده است. ولی هر کس در هر شرایطی می‌تواند با امکانات بسیار کم برای ایجاد یک محیط دوست داشتنی و پرتحرک پرورش هر نوع سبزی را در آپارتمان خود بدهد. خوشبختانه بیشتر بذر سبزیحات در هر شرایطی پرورش می‌یابند جعبه‌های چوبی، ...

تعداد صفحه: ۷ دسته بندی: اقتصاد

ایران سرزمینی پهناور، پرجمعیت، غنی و حاصل خیز است و با کوه های بلند و درّه های پُرآب وجلگه های حاصلخیز و تنوع آب و خاک ،موقع مناسبی برای کشاورزی و دامپروری دارد. به علاوه، در دل کوه ها و درعمق کویرها و شوره زارهای مرکزی این سرزمین منابع عظیم زیرزمینی، از سفره های گسترده آب تا معادن سرشار نفت و گاز و آهن و مس، ذخیره شده است. تنوّع اوضاع جغرافیایی و تفاوت بسیار زیاد درآب و هوای ...

تعداد صفحه: ۲۰ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

چکیده نحوه استفاده از امواج اولتراسوند در صنایع غذائی دو گونه است. کاربرد اولتراسوند با شدت بالا و با شدت پائین. از امواج اولتراسوند با شدت پایین به عنوان روش تجزیه‌ای در تهیه اطلاعات مربوط به ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی استفاده می شود. در این حالت توان به کار رفته به حدی پائین است که پس از قطع امواج اولتراسونیک هیچگونه تغییری در خواص فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی ایجاد ...

تعداد صفحه: ۱۳ دسته بندی: علوم تغذیه

سبب شناسی عقب ماندگی ذهنی (اختلال های متابولیک و غدد داخلی ) حدود 4 تا 5 درصد نارساییهای رشدهوش زاییده اختلالهای کروموزومی و ارثی متابولیسم بدن است. تراکم بیش از حد بعضی از مواد شیمیایی در بدن باعث ضایعه های گوناگونی در سلسله اعصاب مرکزی شده و بیماری های متعد دی را پدید می آورد. خذف این مواد از رژیم غذایی تنها راه پیشگیری از بروز بیماری یا شدت آن خواهد بود . اکثراین بیماری ...

تعداد صفحه: ۱۴ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

مقدمه: یکی از راهکارهای مهم دربه حداقل رساندن فساد مواد غذایی استفاده از بسته بندی صحیح ومتناسب با محصول درتمامی مراحل تولید ماده غذایی است. درجاییکه روشهای بسته بندی ضعیف باشد، مقادیر زیادی از غذا وکالاهای دیگر از بین خواهد رفت . علاوه براین، هربسته بندی اصولی، جذاب وقابل رقابت دربازار، ارزش افزوده قابل توجهی در پی خواهد داشت چرا که بسته بندی قابل رقابت با دیگر کشورها باعث حضور ...

تعداد صفحه: ۶۳ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

میزان محصول عامل بزرگی در ارزش محصول است. استفاده از دمای خیلی پایین برای هر دو انجماد و نگهداری محصولات منجمد به ارزش آن می افزاید. اما برای خیلی از محصولات در مدت نگهداری ، قابلیت خوشمزگی و ارزش تغذیه ای مطلوب است. خشک کردن انجمادی: خشک کردن انجمادی میوه و سبزیجات ، شامل خشک کردن غذا تقریباً 50% وزن و حجم اصلی اش و سپس انجماد غذا برای نگهداری آن می باشد . کیفیت خشک کردن انجماد ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

مقدمه افزایش رشد زیاد جمعیت در سالهای گذشته و مشکلات تامین مواد غذایی و مسائل زیست محیطی از یک سو و عدم موفقیت فن آوری انتقالی و ترویجی از سوی دیگر اهمیت نقش کشاورزی را بعنوان یک بخش از اقتصاد با استفاده از دانش های بومی بیشتر از گذشته نمایان می کند . کشور چهار فصل و اقلیمی ایران نیز از یک سو با کاستن هایی مثل کم بارشی گسترش کویر نابودی منابع طبیعی روبروست .و از سوی دیگر از نعمت ...

تعداد صفحه: ۶ دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت

طلای سبز (روز درختکاری) درخت، طلای سبز من و تو با دست هایمان نهال کوچک را به خاک سرد اسفند می سپاریم و آفتاب، گرمای خویش را هدیه راه طولانی اش می کند و آب، با پاکی اش بدرقه شکفتن اش می شود. زمینِ سبز، دوست داشتنی و خیال انگیز است. چشم را نوازش می دهد و زبان را به تسبیح وا می دارد. ما با هم در روز درختکاری قرار سبز می گذاریم و همدیگر را به کاشت و حفظ این موجود زیبای خداوندی سفارش ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: محیط زیست و انرژی

بازیافت زباله اصطلاحا به فضولات جامد، نیمه جامد یا مایعی گفته می شود که ظاهرا به درد نخور بوده و دور ریخته می شود. زباله خانگی شاید مهمترین بخش زباله محسوب شوند که در صورت تفکیک و مدیرت صحیح بتوانند بخشی از سرمایه های ملی را باز گرداند. امروزه به دلیل افزایش جمعیت، زباله های شهرها نیز افزایش یافته است. از آن گذشته رواج فرهنگ مصرف سبب شده است در شهرهای بزرگی چون تهران هر فرد ...

تعداد صفحه: ۵ دسته بندی: علوم تغذیه

قارچ گیاه بسیار زیبایی است که کودکان در نقاشیها کلاهی قرمز با لکه های سفید برای آن می کشند، اما آیا می دانید این نوع قارچ سمی است و نوع خوراکی آن نه تنها لکه ای ندارد بلکه کاملاً سفید است. متخصصان تغذیه به خانواده ها توصیه می کنند که همیشه قارچ را در برنامه غذایی خود بگنجانند، زیرا قارچ به علت داشتن «ژرمانیوم» موجب افزایش انرژی و رفع خستگی در افراد می شود. سابقه کشت قارچ حدود دو ...

تعداد صفحه: ۳ دسته بندی: علوم تغذیه

غذا خوردن با آرامش و بدون استرس به لاغر شدن کمک می کند. بعلاوه کسانی که آهسته غذا می خورند با غذای کمتری سیر می شوند . بنابراین هم برای سلامتی و هم برای بهتر لاغر شدن غذا را در محل آرام میل کنید و در حین غذا خوردن از صحبت کردن و بحث و مجادله و تماشای برنامه های پرهیجان بپرهیزید . غذا را خوب بجوید و غذا خوردن خود را طول بدهید . غذای خود را یکباره بکشید، در ظرف کوچک بریزید و با ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی

دو گونه شربت ایرانی شربت گونه‌ ای آشامیدنی است که با پایه آب و ترکیب افزودنی‌های دیگر ساخته می‌شود. ساده‌ترین نوع شربت آبی است که در آن قند را حل می‌کنند. انواع شربت شربت ایرانی از مخلوط کردن آب، شکر و طعم دهنده ساخته می‌شود. طعم‌دهنده‌ها طیف گوناگونی از میوه‌ها و آب میوه‌ها را تشکیل می‌دهند. علاوه بر میوه‌ها و آب میوه‌ها، گیاهان و گل‌ها را نیز با جوشاندن همراه با شیرین کننده به ...

تعداد صفحه: ۴ دسته بندی: علوم پزشکی

وبا وبا یک بیماری واگیردار عفونی است که فقط در انسان ایجاد می شود. این بیماری شامل دو نوع "کلاسیک" و "التور" است که نوع دوم آن قدرت همه گیری بیشتری دارد. "التور" نام یکی از ایستگاه های قرنطینه در بندر اسکندریه مصر است که در سال 1906 نخستین بار این نوع وبا در آن شناسایی شد. در ایران نخستین همه گیری در سال 1344 اتفاق افتاد و تا به حال 9 بار همه گیری کشوری رخ داده است اما ابتلا به ...

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت